• PRO TV
  • Ai între 12 și 98 de ani? Poți picta și dacă nu ai pus mâna pe pensulă! Alții la fel au organizat deja expoziții

Ai între 12 și 98 de ani? Poți picta și dacă nu ai pus mâna pe pensulă! Alții la fel au organizat deja expoziții

Ai între 12 și 98 de ani? Poți picta și dacă nu ai pus mâna pe pensulă! Alții la fel au organizat deja expoziții

De fapt, 12 și 98 de ani sunt doar vârste orientative! Pentru că, atunci când ești în fața unei pânze, doar culorile contează! Și iubirea ta pentru acestea! Nu și vârsta! 

Iar pentru cei care cred că e nevoie de talent înainte de a pune mâna pe o pensulă și înainte de a învăța cum să combini culorile, există picturile realizate de GRUPUL PHOENIX. 40 de persoane, dintre care doi copii de 12 și 13 ani, alcătuiesc acest grup și, timp de trei luni, au urmat cursurile școlii "Sunt artă", școală condusă de formatorii Mariana Șerban și Roberta Mirela Neamțu. 

La începutul seriei de cursuri, o parte dintre participanți nu știau să picteze sau să deseneze, iar o altă parte aveau cunoștințe în domeniu, dar nu aprofundaseră prea mult. Cu ajutorul tehnicilor învățate online de la formatori, au reușit să creeze adevărate tablouri.

Puteți admira o parte în GALERIA FOTO și puteți viziona virtual expoziția AICI. 

La finalul cursurilor, grupul a organizat două expoziții. Cea mai recentă este expoziția ”Conștiință colectivă a umanității - Pe urma pașilor lui lisus", la Biblioteca Națională a României, sala Papirus. Tablourile realizate de ei au putut fi văzute între  7 și 19 aprilie 2023, chiar în perioada Sărbătorilor de Paște. 

Fiecare tablou a avut o tematică profund spirituală și a fost construit ca o oglindă a sufletului celui care l-a pictat, un suflet cu valori și cu subînțelesuri. O parte din tablouri s-au constituit chiar într-un mozaic al vieții lui Iisus, Mântuitorul iubit și trădat, care a venit să salveze lumea de păcat. Mesajele generale ale întregii expoziții au fost iubirea și compasiunea.





Membrii GRUPULUI PHOENIX sunt: 
 

Lavinia Dojană
Dara Grigore
Liana Plaian
Elena Tașnadi
Lucia Crenguța Tăzlăuanu Telibașa
Elena Pupăză Szakal
Florentina Adomnicăi
Mihaela Mihai Viorica
Maricica Vrabie
Simona Peter
Ana Cobuz
Florin Geantă
 
Colaborator al grupului: Nelu Măstăcăneanu
 
Formatorii GRUPULUI PHOENIX 

Mariana Șerban

Este pictor și artist vizual, artist floral, consilier în imagine, fotograf și videograf profesionist. A făcut specializări în România și în Italia și a pus bazele școlii online de pictură "Sunt artă" pentru că și-a dorit să își dedice viața imaginii vizuale în toate formele ei - inclusiv din perspectivă didactică.


Roberta Mirela Neamțu

A studiat pictura la începutul anilor 1990, timp de 3 ani, la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. Ulterior a urmat studii Universitare în alt domeniu, în care a și profesat. S-a întors la pictură în anii 2000, s-a perfecționat de atunci cu maeștrii români și internaționali și, din pasiune autentică, a pus bazele școlii online de pictură "Sunt artă."



Despre școala de pictură "Sunt artă"

Organizează cursuri online de pictură cu durata între trei și șase luni. Formatorii transmit informațiile esențiale pentru realizarea unei picturi și găsirea stilului personal. Ulterior, cursanții sunt îndemnați să pună în practică ce au învățat, sunt supravegheați pe parcursul procesului și, la final, încurajați să expună în cadrul unui eveniment public.  Mai mult, învață sa se promomeze online și să își vândă lucrările.
 
Pictura din perspectivă terapeutică
 
Cursanții pot lua cunoștință, în mod separat, la cerere, cu pictura liberă - un mod de a transpune emotiile interioare prin intermediul culorilor pe pânză sau cu tehnica mandalelor de lumina. Aceasta devine o modalitate de autocunoaștere la nivel subtil.

FOTO: GRUPUL PHEONIX- ȘCOALA DE PICTURĂ "SUNT ARTĂ"

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni