• PRO TV
  • Abilități pe care le poți perfecționa prin Poker (P)

Abilități pe care le poți perfecționa prin Poker (P)

Abilități pe care le poți perfecționa prin Poker (P)

Jocul de Poker este unul concentrat foarte mult pe capacitatea de gândire a unui jucător. Deci dacă vei juca destul de mult Poker, fără să îți dai seama îți vei antrena mult unele capacități și abilități ale creierului. Iar astăzi vom discuta chiar despre 3 dintre ele pe care le considerăm foarte importante. 

Deși pokerul este un joc de noroc, în care unii jucători nu văd decât un joc de pariu, este foarte antrenant, solicitant din punct de vedere psihic și probabil unul dintre cele mai grele jocuri de noroc din cazino. Dacă ești curios să afli ce alte beneficii îți mai aduce jocul de Poker, citește în continuare paragrafele de mai jos.

Luarea deciziilor

În Poker, dacă joci la Mozzartbet casino sau în orice alt cazino pe care îl preferi, vei observa că la fiecare pas din fiecare rundă de joc, ești obligat să iei anumite decizii care au mai multe variante de răspuns. Chiar dacă este vorba de miză, de intrarea în joc, de plătirea cerințelor celorlalți jucători sau chiar de alegerea schimbărilor unor cărți dacă varianta respectivă de Poker permite acest lucru. Prin urmare, abilitatea de luare a deciziilor devine din ce în ce mai bună pe măsură ce jucătorul se implică în sesiuni tot mai intense de joc. Un argument foarte puternic pentru care luarea deciziilor este o abilitate foarte bună ce ți se dezvoltă jucând poker este pentru că stimulează utilizarea logicii. 

Atunci când plătești pariul cerut de cineva, analizezi dacă perechile tale de cărți au șanse de victorie și ajungi la o concluzie de a plăti sau nu. Ai folosit logica, ai analizat toți factorii implicați și ai reușit să compari care este cea mai bună decizie pentru ca tu să ieși câștigător. Aceste lucruri nu îți vor aduce decât de câștigat pe plan personal deoarece îți vor antrena capacitatea de a lua decizii într-un timp foarte scurt.

Controlul emoțiilor

Emoțiile sunt o armă foarte eficientă la jocurile de noroc și sunt în același timp și o unealtă eficientă pe care o poți folosi pentru a înțelege cum să îți învingi adversarii. Există două acțiuni mari pe care trebuie să le ia un jucător atunci când joacă Poker și au foarte mare legătură cu emoțiile. În primul rând trebuie să își dea seama care sunt emoțiile puternice pe care adversarii le simt atunci când joacă Poker și în al doilea rând, trebuie să se concentreze foarte mult asupra controlului propriilor emoții pentru a nu divulga nicio informație despre modul în care ei joacă fiecare rundă. Dacă ai oferit anumite informații celor din jurul tău despre ce emoții simți când aceștia iau anumite decizii, ei se vor folosi de asta pentru a preconiza deja rezultatul unei runde. 

Controlul emoțiilor este una dintre cele mai importante abilități pe care trebuie să le stăpânești extrem de bine dacă vrei să ai succes la Poker. Fără un control eficient al emoțiilor, nu vei reuși niciodată să joci Poker la nivel profesionist și prin urmare, acest antrenament îți va oferi și posibilitatea de a rămâne calm în situațiile de criză din viața de zi cu zi. Să fii stăpân pe emoțiile personale nu este deloc un lucru simplu, mai ales când în joc sunt și bani, iar atenția distributivă trebuie folosită cât de mult posibil pentru a înțelege și jocul, dar pentru a citi și intențiile adversarilor.

Gestiunea bugetului

Pokerul este un joc de cazino unde se folosesc foarte intens chipsuri de Poker. Pentru că sumele de bani pe care joci sunt schimbate în chipsuri, ai o imagine mult mai clară asupra resurselor tale și a modului în care trebuie să gestionezi un buget pentru a face din el mai mulți bani sau pentru a-l conserva cât mai bine atunci când este nevoie. Dacă dintr-un total de 20.000 de chipsuri, trebuie să câștigi un turneu, asta te va învăța foarte rapid că nu poți risca să pariezi totul din prima pentru că șansele să pierzi sunt extrem de mici ca cineva să îți plătească. Începuturile de turneu sunt și cele unde jucătorii sunt cei mai rezervați cu privire la deciziile importante, iar odihna le spune că trebuie să ajungă cât mai sus în turneu.

Iar gestiunea bugetului este un lucru pe care îl faci pe tot parcursul unui joc de Poker. Chiar dacă ajungi la ultima masă, această administrare a bugetului nu face decât să devină tot mai intensă și cu fiecare pariu pierdut sau câștigat, vei fi nevoit să ajustezi modul în care îl folosești.

Concluzie

Jocul de Poker este mai mult decât un simplu joc de cărți pe bani. Este un joc unde îți sunt solicitate foarte multe abilități și unul dintre puținele locuri din cazino unde chiar îți sunt puse la încercare mai multe capacități intelectuale.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni