• PRO TV
  • Max Woosey, băiatul care a dormit 3 ani în cort, a strâns 750.000 € pentru o clinică locală

Max Woosey, băiatul care a dormit 3 ani în cort, a strâns 750.000 € pentru o clinică locală

Max Woosey, băiatul care a dormit 3 ani în cort, a strâns 750.000 € pentru o clinică locală

Max Woosey este un adolescent de 13 ani care a intrat în galeria eroilor britanici cu gestul său umanitar. Tânărul a dormit în cort în ultimii trei ani pentru a-i determina pe oameni să doneze bani pentru o clinică din țara sa care oferă servicii medicale gratuite persoanelor grav bolnave.

După 3 ani în care a dormit doar în cort, Max Woosey s-a întors în patul lui de acasă. Puștiul din orășelul Braunton, comitatul Devon (Marea Britanie), a petrecut sub cerul liber aproape 1.100 de nopți, în curtea casei sale, pentru a atrage atenția asupra nevoii de finanțare a unei clinici umanitare.

North Devon Hospice asigură servicii medicale gartuite persoanelor diagnosticate cu afecțiuni precum cancer, boala neuronului motor, insuficiență cardiacă și BPOC. 

A început acest demers nobil în 29 martie 2020, când un prieten drag lui s-a stins din viață din cauza cancerului. 

Prietenul meu Rick mi-a dat cortul lui înainte de a muri și m-a făcut să promit că voi avea o aventură, așa că asta fac”, a scris tânărul Max pe o pagină caritabilă, unde a reușit să strângă aproape 750.000 de euro (644.000 de lire sterline).


Sursa foto@the_boy_in_the_tent

Promisiunea e promisiune

Strâng bani pentru North Devon Hospice pentru că au avut grijă de prietenul nostru și i-au permis să se stingă acasă, lângă cei mai apropiați, ceea ce a fost ultima lui dorință”, mai scria tânărul pe site-ul caritabil.

După 3 ani, Max s-a întors în camera lui de acasă și s-a odihnit în patul său, după o lungă perioadă petrecută pe gazonul din curte.

Pentru fapta sa, puștiul a fost inclus în Cartea Recordurilor și a primit acasă certificatul care atestă această distincție.


Max a petrecut Crăciunul, Anul Nou, Paștele și toate zilele sale de naștere în cortul din curtea casei. Mai mult, el i-a încurajat pe prietenii lui, dar și pe urmăritorii conturile sale sociale, să facă la fel.

În 2021, el a organizat un mega eveniment numit Max’s Big Camp Out, un picnic uriaș, la distanță, la care au putut participa toți cei care au aflat de campania sa caritabilă.

Pe lângă gratitudinea personalului clinicii medicale și distincția oferită de Guiness World of Records, Max a primit medalia Imperiului Britanic pentru eforturile sale de strângere de fonduri.

Fotografii: @the_boy_in_the_tent

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni