• PRO TV
  • (P) Sistemul de cofrare inovator folosit cu succes în toată lumea ajunge și în România

(P) Sistemul de cofrare inovator folosit cu succes în toată lumea ajunge și în România

(P) Sistemul de cofrare inovator folosit cu succes în toată lumea ajunge și în România

Compania Plastix prezintă un sistem de cofrare inovator, intuitiv și foarte eficient, utilizat deja în toată lumea. Acum este implementat cu succes și în România.

În urma cercetărilor făcute pe piața de profil din România, compania a găsit soluția pentru a cofra betoanele într-un ritm foarte rapid, eficient, cu pierderi minime și putând să se utilizeze o forță de muncă mai puțin pregătită. Cu ajutorul acestui sistem poate fi suplimentat deficitul de calitate a personalului în domeniu, utilizând materiale și tehnici inovatoare.

Cum funcționează

„Sistemul pe care vi-l prezentăm noi astăzi nu este nou, este inventat acum 20 de ani. Practic este folosit pe șantierele din întreaga lume deja, deși în România, într-adevăr, noi suntem primii care aducem acest sistem. Este un sistem care folosește 18 tipuri de plăci de dimensiuni diferite și care se îmbină perfect cu niște mânere de prindere între ele, astfel încât să se poată realiza cu ajutorul lui orice dimensiuni și forme sunt necesare într-un proiect de construire. Practic, putem executa cu el în același timp și grinzi și stâlpi, și plafoane, deschideri, goluri de uși de ferestre, inclusiv pereți. Toată casa sau tot etajul curent al unui bloc poate fi cofrat într-o singură etapă, iar turnarea betonului se poate face tot într-o singură etapă, atât pe elementele verticale, cât și pe cele orizontale, pe plafon. Cofrajele se îmbină perfect pe toate axele, atât cea orizontală, cea laterală și cea de plafon, astfel încât să putem obține colțuri drepte, vincluri, unghiuri de 90 de grade perfecte peste tot în toată casa noastră. O astfel de construcție este în primul rând rapidă. Un alt mare avantaj este că este eficientă, adică practic, munca noastră pe care o depunem în cadrul unui șantier în care folosim acest sistem este recompensată prin decofrare, iar această decofrare este perfect dreaptă”, explică Sergiu Almășan, Fondator Plastix.

Ce reprezintă culorile panourilor

Panourile sunt disponibile pe culori, astfel încât fiecare culoare reprezintă o dimensiune anume de panou. În momentul în care se face planul de cofrare, acesta vine tot pe culori și practic este foarte ușor de urmărit pentru oricine în șantier, astfel încât să fie montat acolo unde este locul cel mai mare panou, care are ca dimensiuni 1,20 m pe 60 de cm, cântărește doar 9,7kg, astfel încât un muncitor poate să-l manevreze cu mare mare ușurință. Acest lucru, în primul rând, ajută fiecare om care vine la șantier și care în loc să care sute și mii de kilograme, probabil în decursul unei zile, va căra probabil la jumătate folosind acest sistem.

Al doilea mare avantaj al faptului că ele sunt ușoare în greutate este că se poate elimina în totalitate folosirea macaralei pe șantier

„Cu toții știm panourile de fier care pe care le vedem de multe ori ridicate cu macaraua și care implică totuși și un grad de risc în momentul în care se întâmplă ceva pe cablurile macaralei. Practic aici nu este necesară utilizarea unei macarale. Prin modularitatea sistemului și greutatea lui ușoară, acest sistem de cofrare beton este considerat cel mai ușor de folosit sistem din întreaga lume. Marele avantaj al lui, însă, este altul: faptul că în urma decofrării suprafețele rezultate sunt perfect netede și drepte, în unghiuri de 90 de grade, atât la interior cât și la exterior, astfel încât în momentul în care se aplică materialele decorative atât pe exteriorul clădirii, cât și pe interiorul ei, să fie aplicate tot așa, perfect. Practic avem o suprafață dreaptă care ne ajută pentru materialele următoare de izolație și de finisaje să se așeze și ele perfect”, a completat Sergiu Almășan, Fondator Plastix.

Sistem eco-friendly

Sistemul este totodată unul eco-friendly, este prietenos cu mediul înconjurător pentru că elimină din șantier utilizarea lemnului. Practic, utilizând aceste cofraje care sunt reutilizabile de 100 de ori, nu se mai folosește deloc lemn în șantier. Totodată, plasticul este reciclabil, fiind astfel atenți cu mediul înconjurător. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni