ß
Producția este una dintre cele mai dinamice și competitive industrii din toată lumea. Pentru a face față provocărilor specifice pieței, companiile au nevoie de un instrument de tip Enterprise Resource Planning (ERP), pentru gestionarea întregului proces de producție, de la materia primă la produsul finit. Un soft ERP are rolul să asigure un flux de informații corecte, primite în timp util, precum și de o colaborare eficientă, atât în cadrul companiei, cât și la nivelul lanțului logistic și a rețelei de parteneri.
Există multe beneficii ale implementării unui soft ERP pentru o companie de producție. Un sistem ERP este utilizat pentru a automatiza și simplifica procesele zilnice, cum ar fi gestionarea resurselor și a stocurilor, întreținerea utilajelor și gestionarea activităților de mentenanță, operațiunile de contabilitate, conformitate și lanțul de aprovizionare, managementul proiectelor, relațiile cu clienții și managementul riscurilor, totul într-o singură aplicație ușor de utilizat.
Activitatea companiilor producătoare nu se limitează doar la ceea ce se întâmplă în cadrul fabricii. Aceasta are în vedere și furnizorii, rețeaua de transport și distribuitorii care oferă materiile prime, precum și retailerii și clienții. Toate acestea pot fi obtinute cu ajutorul unui soft ERP, capabil să ofere vizibilitate completă asupra întregii activități.
Iată 10 beneficii pe care le poți obține cu ajutorul unui soft ERP gândit pentru o companie de producție:
1. Automatizarea și eficientizarea procedurilor
Un soft ERP integrat va eficientiza toate procesele zilnice ale companiei de producției prin menținerea datelor în timp real într-o singură locație centralizată, cu vizibilitate completă pentru toate funcționalitățile. Utilizatorii vor avea capacitatea de a monitoriza statisticile de producție pentru a lua cele mai bune decizii de business.
Sistemul ERP va automatiza procesele de afaceri ceea ce va reduce procesele manuale și repetitive. Această automatizare va accelera procesul de producție, va minimiza probabilitatea erorilor și va îmbunătăți profitabilitatea. Rețete, loturi, date de expirare, condiții de păstrare, certificate de conformitate, înregistrarea automatizată a producției, facturare, contabilizare automată, stocuri precise, trasabilitate, toate sunt posibile cu un soft ERP pentru producție.
2. Optimizarea stocurilor
Mulți producători s-au confruntat cu o cerere neașteptată pentru un anumit produs. Un soft ERP ajută la evitarea acestor situații prin generarea de prognoze și rapoarte de vânzări bazate pe tranzacțiile de inventar anterioare. Acest lucru înseamnă o planificare corectă a stocurilor, printr-o estimare corectă a necesarului de marfă.
Pe lângă automatizarea proceselor specifice aprovizionării, un soft ERP le va permite angajaților să verifice și să planifice mai rapid stocurile a mii de produse.
3. Decizii corecte, în timp real
Orice alegere fără date exacte este o presupunere – nu o decizie. Un soft ERP va colecta și sorta fiecare parte de date esențiale într-o singură locație pentru informații actualizate în timp real. Vizibilitatea și controlul sporite vor oferi companiei de producție încrederea de care are nevoie pentru a lua decizii corecte.
4. Eficiența și mobilitatea angajaților
Dezvoltarea tehnologiei în domeniul ERP oferă o mulțime de avantaje companiilor din toate industriile, prin accesul la date în timp real de pe telefoane mobile, tablete, laptopuri și desktop-uri. Utilizatorii pot accesa aceste date practic de oriunde, indiferent dacă sunt în mișcare, lucrează de acasă sau în depozit. Un soft ERP devine esențial pentru producție deoarece cu dispozitivele mobile, utilizatorii pot accesa de oriunde documente, să facă editări și aprobări în timp ce sunt în deplasare.
5. Productivitate îmbunătățită
Cu capacitatea de a gestiona programe, de a eficientiza operațiunile financiare, de a supraveghea procesele de vânzări, de a analiza date în timp real, de a reduce erorile de date, de a asigura o comunicare promptă între angajați și de a face informațiile ușor accesibile pentru toți, compania de producție va economisi timp și bani.
6. Integrarea cu lanțul de aprovizionare și distribuție
Sistemele ERP integrate oferă resurse puternice de management al lanțului de aprovizionare pentru a optimiza fluxul de lucru, precum și cerințele de distribuție pentru locațiile centralizate de achiziție și canalele de distribuție.
Cu un soft ERP, vei gestiona eficient toate procesele de achiziție și producție a mărfurilor pe care le comercializezi. Un soft integrat pentru producție și aprovizionare te ajută să automatizezi majoritatea operațiunilor, ca să poți controla eficient costurile și să le poți oferi clienților produsele cerute, în timp util și la prețul corect.
7. Securitatea datelor
Odată cu presiunea tot mai mare de a securiza și proteja datele, dezvoltatorii de software caută în mod constant probleme de securitate. Expunerea datelor poate produce repercusiuni financiare catastrofale și poate afecta reputația companiei.
8. Conformitate cu legislația
Un sistem informatic integrat de tip ERP îndeplinește mai multe funcții în administrarea unei afaceri, inclusiv de a fi în conformitate cu legislația din România. Astfel, compania ta se va afla în conformitate cu legislația fiscală și cu normele legate de Dreptului Muncii. Astfel, se reduc riscurile nerespectării legislației prin actualizări legislative realizate la timp de către furnizorul de soft ERP, așa cum este NextUp.
9. Costuri reduse
Un sistem ERP modern va reduce costurile operaționale, deoarece procesele manuale, consumatoare de timp, sunt înlocuite cu procese automatizate, simplificate și informații în timp real. În cele din urmă, vei observa o reducere a stocurilor în exces și a costurilor de depozitare cu capacitatea de a urmări cu exactitate inventarul.
10. Relații mai bune cu clienții
Consumatorii din prezent se așteaptă la un feedback imediat cu privire la achiziție și livrare. Un soft ERP va oferi afacerii de producție planuri de producție precise, control al stocurilor, programare simplificată și coordonare cu canalele de distribuție pentru livrarea la timp.
Livrarea promptă a produselor menține satisfacția consumatorului la cel mai înalt nivel. Atunci când există probleme, sistemele de verificare a calității ERP-ului de producție ajută la identificarea problemei și la rezolvarea acesteia, sporind calitatea produsului și satisfacția clienților.
Gallery