• PRO TV
  • Artiști așteptați în România, uciși pe front în Ucraina!

Artiști așteptați în România, uciși pe front în Ucraina!

Artiști așteptați în România, uciși pe front în Ucraina!

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în urmă cu fix un an, pe 24 februarie 2022. De atunci și până în acest moment, o mulțime de tineri și-au pierdut viața pe front, încercând să doboare armata rusă. Printre aceștia se numără și foarte mulți artiști din Ucraina, care și-au sacrificat viețile pentru a-și apăra țara. 

Teatrul Ucrainei (Ukrainian Balet) formează unul dintre grupurile de artiști care au pierdut membrii importanți din cauza luptei împotriva Rusiei. Trupa avea programate trei spectacole de balet în România: În Cluj-Napoca pe 17 februarie 2023, în Sibiu pe 18 februarie 2023, iar în București pe 20 februarie 2023.

Aceștia urmau să pună în scenă spectacolul „Lacul Lebedelor”, însă din păcate, evenimentul a fost anulat după ce patru dansatori și-au pierdut viața luptând pe front.

Organizatorii și-au cerut scuze și au explicat situația dificilă prin care trec:

„Organizatorii evenimentului «Teatru pentru Ucraina » doresc să vă transmită următorul mesaj: «Din păcate, venim cu veste tristă, ce a început de aproape un an de zile. În pofida faptelor eroice și a dragostei pentru patrie, nimeni nu este imun în fata gloanțelor și a dezastrului.

În data de 28.01.2023 i s-au alăturat încă 3 colegi lui Oleksandr Șapoval, artist emerit al Operei Naționale din Kiev, ce murea în luptă în apropiere de localitatea Maiorsk din regiunea Donețk.

Cei 3 au fost încorporați pe data de 22.01.2023, iar vestea către familie și prieteni cum că au căzut la datorie a venit de-abia pe data de 07.02.2023, când forțele de eliberare au reușit identificarea acestora.

Cu tristețe în suflet oferim condoleanțe familiilor îndoliate!

 

Biletele vândute pentru „Turneul de susținere a Ucrainei TEATRU PENTRU UCRAINA” vor fi rambursate începând cu data de 20.02.2023”, au anunțat organizatorii.

Sursă foto: Getty Images

VEZI ȘI VIDEO

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni