• PRO TV
  • Imaginea virală cu un câine salvator nu este de la cutremurul din Turcia

Imaginea virală cu un câine salvator nu este de la cutremurul din Turcia

Imaginea virală cu un câine salvator nu este de la cutremurul din Turcia

Peste 7.200 de persoane s-au stins din viață în Turcia și Siria după ce țările au fost lovite de două cutremure puternice în cursul zilei de luni. Primul dintre acestea a avut magnitudinea de 7.8 grade pe scara Richter și s-a produs dimineața, iar cel de al doilea la ora prânzului, cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter. 

Cele două cutremure devastatoare au provocat zeci de mii de victime în Turcia și Siria. Oamenii și-au pierdut familiile, prietenii și locuințele, iar peste 38.000 de persoane se refugiază în acest moment în adăposturi. Potrivit ministrului pentru urbanism, Murat Kurum, 13,5 milioane de cetățeni turci sunt afectați de seismele puternice de la începutul lunii februarie:

„Acest cutremur i-a afectat în mod direct pe 13,5 milioane dintre cetăţenii noştri”, a declarat marţi ministrul turc pentru urbanism, Murat Kurum. 

Imediat după cutremur, pe rețelele de socializare oamenii cu spirit puternic de altruism au postat mai multe imagini devastatoare din Turcia și Siria, au inițiat strângeri de fonduri pentru persoanele afectate și au scris mesaje de condoleanțe pentru cei care și-au pierdut familiile sub dărâmături.

Printre imaginile virale de la cutremur s-a numărat și o fotografie în care un câine ar descoperi mâna unei persoane blocate sub dărâmături. Potrivit thequint.com, imaginea nu este din zilele acestea, ci a fost făcută în 2018, de fotograful ceh Jaroslav Noska. (VEZI GALERIA FOTO)

Sursă foto: Shutterstock, Getty Images

VEZI ȘI VIDEO

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni