Modificările fiziologice apar odată cu trecerea anilor. Apar durerile musculare și de articulații, debitul cardiac scade, tensiunea arterială crește și se dezvoltă arterioscleroza.
De asemenea, masa corporală scade odată cu vârsta și duce la atrofia celulelor musculare. Aceste modificări combinate cu pierderea masei musculare afectează locomoția persoanelor vârstnice.
Odată cu îmbătrânirea au loc schimbări și în medicația unei persoane. Pentru că metabolismul este îmbătrânit, răspunsul organismului la medicamentele utilizate în mod obișnuit nu mai este același, fiind necesare doze mai mari.
Cum se manifestă durerile articulare? Odată ce îmbătrânim vom sesiza că nu ne mai mișcăm la fel din cauza rigidității de la nivelul articulațiilor. Încep să ne doară genunchii, șoldurile, chiar și încheieturile mâinilor. Cele mai frecvente, însă, sunt durerile articulare de genunchi.
Din cauza inflamației, deseori se acumulează lichid seros în articulații și se formează un edem. Alte manifestări pentru dureri articulare pot fi amorțeala, furnicăturile, rigiditatea și diminuarea flexibilității mișcării.
Citește mai multe pe www.stirileprotv.ro!