Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au finalizat procesul de divorț, dar și câteva dintre plângerele penale pe care foștii soți le-au depus unul împotriva celuilalt. Iată ce au decis autoritățile în cazul dosarului de furt deschis pe numele antrenorului de fotbal.
Laurențiu Reghecampf a fost protagonistul unui adevărat scandal mediatic, după ce pe 12 decembrie 2021, Anamaria Prodan a formulat o plângere penală împotriva antrenorului, care era acuzat de furt. Impresara spunea, la vremea respectivă, că fostul ei soț ar fi scos un milion de euro de pe un cont deschis pe numele lui, fără să ceară acordul. Ba mai mult, despre Reghe s-a mai spus că ar fi sustras două ceasuri de lux, de 157.000 de euro și 75.952, 50 euro, precum și mai multe bijuterii în valoare de peste 400.000 de euro.
Ambele părți au fost audiate în dosarul cu pricina, iar în urma declarațiilor făcute de Laurențiu Reghecampf, polițiștii au stabilit faptul că antrenorul de fotbal este nevinovat. Ba mai mult, ei au oferit și o explicație cu privire la acest subiect:
“Cu privire la bunurile menționate în plângere, arată faptul că acestea sunt bunuri comune ale familiei, nu le-a sustras, întrucât sunt căsătoriți legal. Cu referire la ceasurile menționate în plângere, arată faptul că nu le mai are în posesie, acestea fiind ceasuri bărbătești, cumpărate de el și a dispus de ele așa cum a dorit, deține documente de proveniență pentru acestea, respectiv extrasele bancare de cont de unde s-a făcut plata pentru ele. În referire la bijuterii, acestea nu sunt individualizate în plângere decât generic, acestea nu au ajuns niciodată în posesia sa”, au notat polițiștii, după audierea lui Laurențiu Reghecampf, potrivit CANCAN.
Mai mult decât atât, tot anul trecut, Anamaria Prodan l-a acuzat pe Laurențiu Reghecampf de furtul a două containere din Dubai. Anchetatorii, după investigații, au stabilit faptul că bunurile despre care se face referire în plângerea penală aparțin ambilor parteneri, fiind achiziționate în timpul mariajului.
“În urma cercetărilor effectuate s-a stabilit faptul că bunurile despre care se face referire în plângerea penală formulată sunt bunuri comune ale ambilor soți, care sunt căsătoriți sub regimul comunității legale de bunuri, situația în care ambii soți dețin deopotrivă atât posesia, cât și detenția liberă a bunurilor comune. (…) Ambii soți au drept de administrare și de posesie asupra acestora. În referire la bunurile din cele două containere despre care persoana vătămată a precizat că sunt furate de soțul său, acestea sunt comune și sunt depozititate în containerele ce fac obiectul cauzei, iar ambele părți au acces, dar și drept de aministrare și de dispoziție asupra acestora, bunurile nefiind însușite exclusiv de numitul Reghecampf Laurențiu, fiind atașate la dosarul cauzei prin care s-a constatat faptul că persoana vătămată a primit diferite bunuri din cele două containere în momenul în când le-a solicitat. În referire la bijuteriile cu o valoare estimată de persoana vătămată la peste 400.000 de euro, acestea nu au fost individualizate în niciun fel pe parcursul efectuării cercetărilor în cauză și nici nu au fost depuse la dosarul cauzei documente de proveniență pentru acestea”, au stabilit anchetatorii.
Potrivit sursei citate, dosarul în care Laurențiu Reghecampf era acuzat de furt a fost clasat, acesta obținând o victorie în fața fostei sale soții.
“Pe cale de consecință, opinăm că nu sunt întrunite elementele constituitive ale infracțiunii de furt, întrucât sub aspectul laturii obiective nu a existat vreo acțiune de luare a vreunui bun mobil din posesia sau detenția persoanei vătămate, având în vedere că regimul comuniunii de bunuri presupune că posesia și detennția aparține în comun ambilor soți, iar sub aspectul laturii obiective nu a existat niciodată intenția însușirii pe nedrept a bunurilor menționate în plângere”, au stabilit oamenii legii.
Avocatul lui Laurențiu Reghecampf susține că decizia luată de autorități este una echilibrată:
“Considerăm hotărârea instanței de fond, ca fiind una echilibrată, deoarece încă de la început prioritatea domnului Reghecampf a fost respectarea drepturilor şi a intereselor fiului său. Data de 18 Noiembrie 2022 a fost una benefică domnului Reghecampf, având în vedere această sentință favorabilă din procesul de divorț cât și faptul că, în aceeași zi am primit și decizia procurorilor de clasare a plângerii penale formulată împotriva sa, ce avea ca obiect un pretins furt al bunurilor comune (bijuterii, bunuri și bani). În urma analizei probelor administrate, organele de urmărire penală au constatat netemeinicia plângerii și au dispus clasare cauzei”, ne-a declarat Adrian Cãvescu, avocatul lui Laurențiu Reghecampf.
Sursă foto: Laurențiu Reghecampf/Instagram, Anamaria Prodan/Instagram
VEZI ȘI VIDEO:
Gallery