Atunci când răcim, un ritual personalizat de care să ținem cont pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate și de spirit este bine venit.
Sunteți răcit? Vă doare capul, aveți stări febrile și nasul înfudat? Recomandat este să țineți cont de următoarele bune practici pe perioada în care sunteți bolnav.
1. Odihniți-vă. Recomandat este să rămâneți acasă pe perioada răcelii, să stați în pat și să vă odihniți. Organismul se luptă cu răceala, așa că somnul și odihna vin în ajutor pentru depășirea mai rapidă a acestei perioade.
2. Nu uitați de hidratare. Consumați cât mai multe lichide, de preferat calde: supe, ceaiuri din plante și apă. Puteți folosi chiar o linguriță de miere pentru îndulcirea ceaiului.
3. Consumați vitamia C, atât comprimate, cât și sub formă de alimente.
4. Urmați un tratament medicamentos cu rol antiinflamator, antipiretic și decongestionant. Pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, precum durerea de cap, febra, durerea în gât și nasul înfundat, puteți urma un tratament cu ibuprofen sau paracetamol.
Cum puteți preveni răceala
1. Igiena mâinilor. Spălați-vă pe mâini de fiecare dată când aveți ocazia. Evitați să puneți mâna la gură sau la ochi dacă ați atins suprafețe murdare. Igiena mânilor poate preveni multe infecții și viroze dacă este făcută corespunzător. Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, folosind apă și săpun și uscați-vă mâinile cu un prosop curat.
2. Adoptați un stil de viață sănătos. Consumați fructe și legume, alocați măcar 7-8 ore pentru somn și introduceți în rutină vitamine.
3. Consumați multe lichide. Asigurați-vă că în fiecare zi consumați minim doi litri de lichide. Beți multă apă, ceaiuri sau chiar apă cu lămâine și puțină miere.
4. Faceți mișcare în mod regulat. Activitatea fizică ajută la menținerea funcționării corecte a sistemului imun.
5. Evitați contactul cu persoane bolnave. Încercați să păstrați distanță față de cei din jurul vostru care au o răceală.