ß
În timpul unei expediții, în anul 1998, niște scafandri au fost complet derutați de primirea unor semnale misterioase care veneau dinspre nava aflată în putrefacție.
La acel moment, aceștia au crezut că ceea ce părea o transmisie a sonarului provenea de la o altă epavă. Acum, 24 de ani mai târziu, oamenii de știință au aflat că semnalele sonore au fost provocare de un ecosistem subacvatic format din corali, pești, homari și bureți de mare.
Misterul a fost rezolvat grație unei noi expediții conduse de OceanGate Expeditions care avea drept scop investigarea rămășițelor navei de lux. Titanicul s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în urma unei coliziuni cu un aisberg, iar rămășițele sale încă zac pe fundul oceanului la 350 de mile de coasta Newfoundland.
OceanGate Expeditions estimeaza că transmisia din 1998 a fost ”bizar de asemănătoare” cu cea a Titanicului, dar explicația e că nu nava naufragiată ci un ecosistem natural complex a emis-o.
”Această descoperire va schimba felul în care abordăm biodiversitatea din abis”, a declarat Dr Steve W Ross, șeful expediției OceanGate.
”Suntem șocați de diversitatea și densitate bureților de mare, coralilor de bambus, a homarilor și a peștilor care o duc atât de bine la 2900 de metri adâncime, în Atlanticul de Nord.
Foto: Getty
Share în bucate cu Miss Wellington - Risotto Milanese
Gallery