ß
Cu o inflație record, tot mai mulți români caută să își protejeze economiile de scumpiri. O variantă mai puțin cunoscută, care câștigă însă teren, sunt fondurile de investiții, unde oricine poate investi, chiar și sume mici.
Cel mai mare avantaj al fondurilor de investiții este că nu este nevoie de un buget mare, și nici de cunoștințe în domeniu.
500 de lei este suma medie pe care românii care investesc o alocă lunar, arată un studiu al Asociației Administratorilor de Fonduri din România. Cei mai mulți încep să investească în jurul vârstei de 30 de ani, fie că vorbim de acțiuni, obligațiuni sau fonduri de investiții. Aceștia spun că 10 ani este un interval de timp rezonabil pentru a-și atinge obiectivele. Dacă cei mai tineri spun că își doresc să trăiască din investiții sau să își cumpere o locuință, cei peste 35 de ani vor și să își rotunjească veniturile la pensie ori să lase bani copiilor.
Despre investiții și economisire inteligentă a vorbit Cristian Pascu, vicepreședinte al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF) și Head of Financial Institutions BCR, la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică.
Cristian Pascu: „Numărul de investitori a crescut și asta ne bucură foarte tare. Aș spune că această creștere este rezultanta mai multor acțiuni. Prima ar fi faptul că investorii au început să înțeleagă modul de funcționare al fondurilor de investiții, au început să aibă încredere în industrie, au început să privească pe orizonturi de investiție mai lungi și au văzut că practic oferă randamente peste depozitele bancare.”
Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!
Gallery