„Black Adam” a fost lansat în cinematografe la 21 octombrie și a reușit să stabilească un record de încasări în weekendul de debut. Filmul are o coloană sonoră impecabilă, iar la realizarea uneia dintre piese au contribuit două artiste din România.
Black Adam are 43 de piese pe coloana sonoră, care este opera compozitorului scoțian Lorne Balfe. Însă, una dintre melodii ar putea stârni românilor un sentiment de deja-vu, fiindcă sună aproape identic cu Dansul fetelor de la Căpâlna.
Fanii muzicii populare românești au putut sesiza apropierea incontestabilă a coloanei sonore din Black Adam de melodia românească veche de peste 70 de ani încă de la lansarea trailerului. Vezi VIDEO mai jos!
Însă, piesa românească de pe coloana sonoră a filmului Black Adam este creația surorilor gemene Mihaela și Gabriela Modorcea, care au format trupa Indiggo.
Cele două au lansat în 2011 un cântec cu titlul La La La. Conform artistelor, piesa lor a fost scrisă și compusă în august 2009 și a intrat în atenția artiștilor rap Jay-Z și Kanye West. Cei doi au primit acordul fetelor de a include o secțiune din piesă în hitul Murder To Excellence, care s-a regăsit pe albumul lor, Watch the Throne, lansat în 2011.
Ascultă versiunea Indiggo mai jos!
Filmul Black Adam a intrat în cinematografe la 21 octombrie și a generat încasări de 67 de milioane de dolari la debutul pe pământ american. Filmul a depășit încasările înregistrate de Thor: Love and Thunder, în weekendul lansării.
Dansul fetelor de la Căpâlna este cunoscut publicului larg începând cu 1948, când o învățătoare pe nume Stana Biriș, „venită de dincolo de munți, din Vechiul Regat”, a organizat grupul de fete din Căpâlna (Alba), conform Agerpres.
Primele repetiții au fost susținute într-o șură din sat, iar dansul se juca duminica și în zile lede sărbătoare. Denumit și Purtata fetelor, dansul are o istorie îndelungată, inclusiv localnicii din Căpâlna știind că el a fost preluat de Stana Biriș, dar „stilizat” de învățătoare. Vezi AICI dansul fetelor de la Căpâlna, într-o în registrare video din 1988!
Din câte se știe, primele mărturii ale prezenței acestui dans datează din secolul XVIII, în localitățile rurale de pe Valea Mureșului.
Fotografii: Profimediaimages.ro
Vezi și VIDEO:
Gallery