ß
Actrița Jodie Comer, cunoscută din serialul Killing Eve, a fost declarată recent “Cea mai frumoasă femeie din lume”. Această alegere a fost făcută după câteva calcule matematice amănunțite, folosite încă din Antichitate pentru a stabili cele mai echilibrate și armonioase proporții.
Metoda cifrelor din Golden Ratio (Secțiunea de Aur) ne arată care este cel mai plăcută persoană, obiect sau peisaj, din punct de vedere vizual și estetic. Datorită buzele sale poziționate la o distanță de doar 3% față de forma perfectă, dar și a lățimii nasului ei care este considerată aproape perfectă, Jodie Comer în vârstă de 29 de ani a fost încoronată ca fiind “Cea mai frumoasă femeie din lume”.
Actrița are o precizie de 94,52% conform Golden Ratio (Secțiunea de Aur), îndepărtând-o astfel pe Bella Hadid de pe tron - aceasta din urmă obținând un punctaj de 94,35%.
Jodie ajuns în fruntea listei după ce a fost cartografiată de un chirurg estetician profesionist, lăsând-o pe Zendaya pe locul 2, iar pe modelul Bella Hadid, pe locul 3. Chirurgul Dr. Julian De Silva de la clinica Harley Street, a fost cel care a realizat această cartografierea digitală a feței lui Jodie.
Medicul a întocmit o listă de 10 vedete pentru acest studiu, printre care se numără și Beyoncé, Ariana Grande, Kim Kardashian, dar și vedeta debutantă HoYeon Jung din celebra producție Squid Game.
"Jodie Comer a fost câștigătoarea clară atunci când toate elementele feței au fost măsurate . Ea a obținut cel mai mare rezultat pentru poziționarea nasului și a buzelor, cu un scor de 98.7%, ceea ce este la doar 1.3% distanță de a fi forma perfectă”, a declarat medicul.
''Bărbia ei are o formă frumoasă, iar forma generală a feței este foarte puternică. Singurul element pentru care a fost notată mai puțin au fost sprâncenele, care au obținut un scor mediu de 88%.”
Vorbind despre tehnologie și Golden Ratio, medicul a mai adăugat: "Aceste tehnici noi de cartografiere computerizată ne permit să rezolvăm unele dintre misterele care fac ca cineva să fie frumos din punct de vedere fizic, iar tehnologia este utilă atunci când planificăm intervențiile chirurgicale ale pacienților."
Principiile Raportului de Aur sunt o măsură divină a frumuseții, atât în fotografie și arhitectură, cât și în poezie. Metoda matematică folosește numerele lui Fibonacci pentru a calcula un raport perfect armonios pentru ochiul uman. Aceste distanțe faciale reprezintă proporțiile ideale, și totodata sunt cele care atrag cel mai mult atenția celor din jur.
Gallery