• PRO TV
  • Poliția Română, acuzată că a postat un mesaj rasist pe pagina oficială de Facebook

Poliția Română, acuzată că a postat un mesaj rasist pe pagina oficială de Facebook

Poliția Română, acuzată că a postat un mesaj rasist pe pagina oficială de Facebook

Zilele trecute, pe pagina oficială a Poliției Române a apărut un mesaj care are ca scop informarea copiilor cu privire la pericolul pe care îl pot întâlni pe internet, dacă discută cu persoane necunoscute. Iată de ce a devenit controversată fotografia cu intenții bune!

Fotografia care a stârnit controverse în spațiul online are ca protagoniști doi bărbați, unul infractor, iar altul care pare a fi un tânăr,dornic de a petrece timpul pe rețelele de socializare. Lucrul care a atras atenția publicului larg îl reprezintă culoarea pielii personajului „rău-făcător”, acesta fiind mai închis la ten decât cel cu intenții bune.  În fotografie se mai poate observa mesajul „în spatele prietenilor de pe Facebook se pot ascunde infractori”.

În ceea ce privește descrierea pusă alături de fotografie, Poliția Română a scris: „Este atât de ușor să îți faci prieteni la școală, pe terenul de fotbal sau chiar în spatele blocului, dar, când vine vorba de mediul online, vă recomandăm să fiți cu mult mai atenți! Să nu credeți ce vă spune o persoană pe care nu ați văzut-o niciodată!”, iar pe afișul respectiv apar detaliile proiectului cu finanțare europeană în cadrul căruia este derulată această acțiune.



Imaginea inițială a stârnit un val de reacții în mediul online, majoritatea internauților considerând că afișul este unul cu conotații discriminatorii. Ulterior, Poliția Română a schimbat fotografia, „albind” personajul infractor din desen.



Sursă foto: Poliția Română/Facebook 

VEZI ȘI: De ce să nu te căsătorești anul ăsta

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni