• PRO TV
  • Reacția lui Vladimir Putin la anunțul morții lui Mihail Gorbaciov

Reacția lui Vladimir Putin la anunțul morții lui Mihail Gorbaciov

Reacția lui Vladimir Putin la anunțul morții lui Mihail Gorbaciov

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a murit marți seara, la vârsta de 91 de ani. 

Spitalul din Moscova a dezvăluit că Gorbaciov a murit în urma unei afecțiuni grave, dar nu a dat mai multe detalii. Acesta suferea de rinichi și făcea dializă de multă vreme - în timpul pandemiei, a fost internat într-o clinică.

Mihail Gorbaciov, ultimul președinte sovietic, a încheiat acorduri de reducere a înarmării cu Statele Unite și parteneriate cu puterile occidentale pentru îndepărtarea Cortinei de Fier care a divizat Europa Europa de la al Doilea Război Mondial, ducând la reunificarea Germaniei.

Când protestele pro-democrație au cuprins națiunile din blocul sovietic din Europa de Est comunistă în 1989, acesta nu a intervenit în forță și a lăsat istoria să-și urmeze cursul. 

Putin, care este faimos pentru faptul că a numit colapsul URSS drept ”cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului 20, a intervenit peste multe dintre politicile lui Gorbaciov, în momentul în care a preluat puterea, încercând să extindă din nou teritoriul Rusiei.

Într-o declarație, Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin a exprimat, sec, ”regrete profunde” față de moartea lui Gorbaciov, conform Daily Mail.

Foto: Getty
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni