ß
O elevă dintr-o scoală privată din Melbourne, Australia se crede și se comportă ca o pisică, iar profesorii o sprijină în alegerea ei.
Potrivit Mediafax, adolescenta, care este în clasa a șaptea, refuza să mai vorbească la ore, deoarece felinele nu pot vorbi, iar profesorii îi sprijină alegerea, întrucât acest lucru nu afectează desfășurarea orelor.
"Nicio scoală nu are un anume protocol pentru elevii care se identifică drept animale, dar abordarea este că daca nu sunt deranjate orele, aceștia sunt sprijiniți în alegerea lor", a declarat o sursă apropiată familiei despre decizia școlii.
Ba mai mult, reprezentații școlii nu recunosc că au o elevă care se comporta ca o pisică, însă sunt conștienți de faptul că mai mulți dintre elevii lor suferă de afecțiuni mentale precum anxietate, depresie sau probleme de identitate.
Adolescenta pisica nu este este singurul caz de acest gen. Tot în Melbourne, un băiat a primit ajutor psihologic după ce s-a dat drept câine, iar în martie, anul acesta, mai multe eleve de la o scoală din Brisbaine și-au făcut găuri în spatele uniformelor pentru a-și scoate coada. Acestea se considerau vulpi sau pisici și chiar mimau comportamentul animalelor, mergând în patru labe.
Fenomenul a creat o stare de îngrijorare printre părinți, unul dintre ei semnalând problema la ziarul australian Courier Mail, declarație ce a fost respinsă de conducerea școlii.
"Când o fată s-a dus să se așeze în bancă, o alta a țipăt la ea, că s-a așezat pe coada sa. Are o gaură în uniformă, pe unde ar trebui să iasă coada".
Fenomenul „blănoşilor” (fursonas) s-a extins în ultimii ani în întreaga lume: persoanele se îmbracă în costume şi se comportă că diverse animale. Diferit de Cosplay, a fi „blănos” presupune să interiorizezi personalitatea animalului şi să trăieşti întocmai 24/24, 7/7.
Sursă foto: Shutterstock
Vezi și: