ß
Acțiunile caritabile ale moștenitorului tronului britanic sunt umbrite de o investigație care a scos la lumină faptul că acesta primea donații în valize sau saci, de la „omul care a cumpărat Londra“.
Fiul Reginei Elisabeta, care ar urma să-i succeadă acesteia la cârma Marii Britanii, este arătat cu degetul într-o investigație condusă de publicația „The Sunday Times“, pentru că ar fi primit donații cash de la fostul premier al Qatarului, șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.
Chipurile, șeicul, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, ar fi câștigat bunăvoința moștenitorului regal prin diverse donații făcute în numerar și oferite fie într-o valiză, fie într-un geamantan sau, cu o altă ocazie, chiar în pungi.
Investigația celor de la „The Sunday Times“ nu contestă legalitatea acestor donații, care ar fi fost făcute între 2011 și 2015, ci filiera pe care au fost făcute, într-o perioadă în care organizaţia caritabilă a prinţului a fost acuzată public că acceptă „bani contra acces“. Ori, în această ecuație, este implicat fix „omul care a cumpărat Londra“, anume acest șeic qatarez, care este printre altele și patron al celui mai bogat club de fotbal din lume, Paris Saint-Germain, și care și-ar fi folosit averea și influența pentru a face investiţii uriaşe în Londra.
Totodată, se crede că Prințul Charles ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donaţii, care ar fi fost direcționate către Coutts, banca privată care deservește familia regală, în conturile fondului caritabil al Prinţului de Wales. Iar faptul că Michael Fawcett, mâna dreapta a prinţului timp de zeci de ani, a renunţat brusc la rolul său de conducere a uneia dintre principalele organizaţii de caritate, cam bate la ochi.
Poziția biroului Prințului Charles este, însă, clară: „Donaţiile caritabile primite de la şeicul Hamad bin Jassim au fost predate imediat uneia dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, care ne-a dat asigurări că au fost urmate toate procesele corecte“, după cum se arată în comunicatul official.
FOTO: Profimedia
Gallery