Dacă visezi la o garderobă compusă din haine blană naturală, dar ești îngrijorată de procesul de întreținere al acestora, ai ajuns exact unde trebuie.
În întâmpinarea ta venim cu câteva sfaturi și reguli simple despre cum să întreții o haină din blană, într-un mod cât de simplu posibil. Află ce trebuie să faci dacă s-a instalat uzură și cum poți da „o nouă viață” unei haine pe care ai purtat-o deja 10 ani.
Nu uita: aceste haine blana naturala pe care le găsești în casele de blănuri de prestigiu din România sunt bunuri de lux, care au o durată de întrebuințare mult mai extinsă decât orice alt articol vestimentar de pe piață. Vei face o investiție durabilă!
1. Depozitarea corectă a hainelor de blană
Unul dintre cele mai mari riscuri la care sunt expuse hainele de blană este, pur și simplu, depozitarea. Dacă nu le depozităm corespunzător, hainele de blană riscă să putrezească, să își modifice forma, să devină fragile și rigide și, într-un final, de nepurtat. Specialiștii atrag atenția: blănurile trebuie păstrate pe un umeraș lat, în dulap, unde există suficient spațiu pentru ca ele să atârne liber, fără a fi presate din lateral. Se recomandă depozitarea în spații uscate, lipsite de umiditate și de expunerea directă la o sursă de căldură. Umiditatea este responsabilă de putrezirea hainelor de blană, în timp ce expunerea directă la sursele de căldură atacă uleiurile naturale de la baza firelor blanei naturale, generând fragilitatea acesteia.
2. Restilizarea corectă a hainelor de blană
Dacă au apărut urme de uzură a hainei purtată ani de-a rândul, nu te panica. Există soluții profesionale pentru remedierea acestor situații. Evită să le aplici tu, acasă, intervenind cu soluții sau spray-uri colorate comercializate pe Internet. Procesele corecte de restilizare se efectuează, în mod exclusiv, în casele de blănuri din România, unde există personal calificat și produse profesionale care se aplică în funcție de tipologia blănii. Nu risca să compromiți aspectul și funcționalitatea unei haine de blană, prin intervenții realizate acasă, mici „experimente” care, de multe ori, nu mai pot fi reparate. Nu uita că umerașele metalice sau din plastic, înguste, afectează calitatea blănurilor. Optează pentru accesoriul din lemn.
3. Curățarea corectă a hainelor de blană
De-a lungul timpului, hainele de blană pot avea nevoie de curățare. Pentru că vorbim despre produse de lux, și procesul de curățare este unul special. Substanțele chimice nepotrivite dăunează blănii naturale, iar mișcările metalice pot deteriora iremediabil firele de par. Expunerea la apă din ambundență poate genera deformarea și denaturarea produsului, iar procesul de uscare nu va permite niciodată uscarea cu uscătorul de păr sau așezarea directă pe o sursă de căldură, cum ar fi caloriferul. Evită, în mod categoric, să desfășori acest proces direct la tine acasă. Riști să compromiți iremediabil starea produsului în care ai investit așa mult. Mai mult, trebuie să te îndrepți doar spre un serviciu de curățare Fur SPA la care poți apela printr-o casă de blănuri de renume.
Vrei o haină de blană durabilă? Alege Casa de Blănuri MG pentru achiziție, restilizare, curățare
Casa de Blanuri MG este un brand de lux din România, care a impus cel mai ridicat standard de calitate pe piața produselor din blănuri. Vrei să cumperi o blană durabilă, să o cureți sau să o restilizezi? Alege această casă de blănuri și te vei putea bucura de calitate fără compromis, din toate punctele de vedere. Merită!