• PRO TV
  • ÎPS Teodosie nu recunoaște nunta lui Florin Salam cu Roxana Dobre

ÎPS Teodosie nu recunoaște nunta lui Florin Salam cu Roxana Dobre

ÎPS Teodosie nu recunoaște nunta lui Florin Salam cu Roxana Dobre

Florin Salam și Roxana Dobre și-au unit destinele miercuri, 1 iunie 2022, însă nu au primit binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române. Iată care este motivul!

Florin Salam și Roxana Dobre au avut parte de cel mai fericit moment din viața lor. Cei doi au spus marele „DA” atât în fața ofițerului de stare civilă, cât și în fața lui Dumnezeu. Cu toate acestea, mirii nu au primit binecuvântarea din partea Bisericii Ortodoxe Române, chiar dacă slujba religioasă a avut loc.

Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române a explicat faptul că Florin Salam și actuala lui soție au celebrat căsătoria într-o zi de post, lucru care nu este permis de către ÎPS Teodosie. Se pare că ceremonia a fost susținută de către un preot ce a fost caterisit pentru motive disciplinare din Arhiepiscopia Înaltpreasfințitului. 

Toate canoanele Bisericii Ortodoxe interzic nunta în zi de post! Cu toată tristețea și cu tot regretul, le spun că au fost la o biserică pirat. Este vorba despre un domn care a fost preot la noi la Parohia Topraisar în Arhiepiscopia noastră și a fost caterisit pentru motive disciplinare, iar el continuă să se dea preot și oficiază slujbe ca un fel de teatru religios. E un fel de piraterie în Biserica Ortodoxă, tot ce nu se poate face în Biserica Ortodoxă se trezește domnul respectiv că se poate. Ce face el nu face parte din niciun cult recunoscut. Așa-zisa slujbă nu are valoare canonică și spirituală', a declarat Eugen Tănăsescu în cadrul unei emisiuni TV.

Sursă foto: Arhivă ProTV, Shutterstock

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni