Când evaluează riscurile la care pot fi supuși de-a lungul vieții, românii pun pe primul loc incendiile din propriile locuințe.
E plauzibil, dacă te gândești cât de ușor poate fi lăsat focul nesupravegheat. Alunecările de teren sunt în coada listei, iar explicația generală e că rar pot fi influențate de oameni. Oare?
De la înălțimea unui bloc-turn cu 12 etaje, cu greu te poți gândi că vei fi afectat de o calamitate naturală. În realitate, dacă vorbim de alunecările de teren, cu cât ești mai sus, cu atât mai dureroasă va fi călătoria până jos. Astea sunt legile gravitației. Totuși, nu-ți spunem că ar trebui să te muți la parter, ci să cauți cele mai bune soluții pentru a te pune la adăpost în caz de dezastru natural.
Te-am speriat? Nu asta ne-a fost intenția, dar haide să dăm cărțile pe față!
Alunecarea de teren este una dintre cele mai probabile catastrofe atribuite naturii, pentru care au fost create instrumente de protecție. Se prea poate să fi auzit deja de cutremur și inundații. Le punem, deocamdată, deoparte pentru că trebuie să știi că cea mai bună asigurare în fața unei alunecări de teren este să cumperi o locuință într-o zonă sigură din punct de vedere geologic.
Citește mai multe AICI.