Parcă mai ieri abia intrasem în 2022, iar acum ne apropiem cu pași repezi de jumătatea anului. Și, odată cu venirea primăverii, tot mai multe persoane se gândesc cum să își reamenajeze locuințele.
Chiar dacă nu se schimbă de la an la an sau de la sezon la sezon, tendințele de design interior „suferă” constant unele modificări. Astfel că Alexandra Conea, unul dintre specialiștii din noul val, care este pasionată încă de la patru ani de produsele de mobilier și ocupă de mai bine de trei ani o funcție importantă într-un business local, ne-a dezvăluit în ce direcție se îndreaptă piața de mobilă, care sunt cele mai cerute produse și din ce materiale sunt acestea create.
„În ultimii ani am observat un interes crescut pentru materialele realizate din fibre naturale, cum ar fi bumbacul, inul, mătasea, dar și materiale sintetice care imită fibra naturală, însă realizate din polyester reciclat. Pentru 2022, tendințele propun decoruri cât mai călduroase și armonioase, în culori naturale, neutre și nuanțe de verde, în special verdele salvie. Piesele sculpturale, robuste, cu forme cât mai rotunjite devin piesele principale ale amenajării. Pentru canapele și fotolii se utilizează materialul de tip bouclé în nuanțe deschise (alb, beige, ivoire)”, a spus Alexandra Conea, managerul Everart care a studiat Marketing Management la ESADE în Barcelona.
Pasionată în primul rând de partea de creație și de design, tânăra a dezvăluit și cum ar trebui să arate „camera viitorului” din locuințele noastre, afirmând că, de pe lângă prdusele clasice de mobilier nu ar trebui să lipsească deloc dispozitivele smart, care ne fac viața mai ușoară în aceste timpuri.
„Camera viitorului reprezintă îmbinarea perfectă dintre natură și tehnologie și care susține în același timp un mod de viață sustenabil. Aceasta ar cuprinde cât mai multe elemente naturale, cum ar fi lemnul pentru mese, scaune, etajere și parchet în nuanțe cât mai naturale. De asemenea, piatra naturală de diferite tipuri pentru băi, blaturi și baruri, dar și pentru decorarea pereților. Pe lângă acest decor care încurajează conexiunea cu natura, integrarea dispozitivelor de tip Smart Home este esențială. De la Smart TV până la jaluzele acționate de pe smartphone, robot de curățenie, dispenser smart pentru hrana de animale, toate aceste dispositive sunt create pentru a simplifica viața”, a mai spus expertul Everart, care a adăugat: „O canapea în culori deschise și cu forme organice, rotunjite, alături de alte piese vintage, restaurate și readuse în atenție, pentru a da un aer retro amenajării, sunt doar câteva dintre obiectele de mobilier care nu trebuie să lipsească dintr-o casă 2022”.
Gallery