ß
PRO TV continuă să fie alături de poporul ucrainean prin sprijinirea mai multor organizații non-guvernamentale care luptă pentru refugiați, dar și pentru poporul ucrainean. Pe lângă susținerea oferită Crucii Roșii din România, PRO TV sprijină și eforturile depuse de Habitat for Humanity, Salvați Copiii și Code for Romania.
Mii de români au donat în campania Crucea Roșie, susținută de PRO TV, bani ce vor fi folosiți în achiziționarea de bunuri necesare pentru oamenii ce fug din calea războiului. Crucea Roșie este prezentă în punctele vamale unde distribuie alimente, apă și produse de igienă refugiaților. De asemenea, o mare parte din bunuri este distribuită și către centrele din România, ce găzduiesc persoane venite din Ucraina, dar și în țara lovită de o luptă crâncenă și sângeroasă.
O parte din persoanele ce activează în cadrul ONG-ului Habitat for Humanity își oferă ajutorul în orașul Siret, județul Suceava, unde a fost amplasată o tabără mobilă pentru refugiați. Temperaturile scăzute și schimbările bruște de vreme din această perioadă îngreunează situația curentă, așa că taberele mobile, corturile, dar și locațiile din Isaccea unde sunt cazate temporar persoane venite din zona de conflict, beneficiază de 120 de instalații de încălzire electrice. Pe lângă oferirea unor condiții optime de trai, Habitat for Humanity este gata să ofere sprijin pentru orice situație neprevăzută.
Cu sprijinul PRO TV, Salvați Copiii reușește să ajute sute de copii veniți din Ucraina alături de familiile lor. Organizația este prezentă în Maramureș, Suceava și Galați, unde se află numeroase centre pentru refugiați. Un număr mare de echipe au oferit copiilor speriați și traumatizați asistență, alimente, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă și chiar jucării.
De asemenea, Code for Romania îndreaptă eforturile echipei și a voluntarilor către dezvoltarea infrastructurii digitale, de care este atât de mare nevoie în zilele acestea. Task Force-ul a construit de la 0 dopomoha.ro, un site de informare pentru refugiați, unde pot fi lămuriți în legătură cu procedurile de intrare și de solicitare a azilului în România, drepturile și obligațiile de care dispun, categoriile de resurse la care au acces și multe altele. În plus, RVM (Resource & Volunteer Management), un instrument de gestionare a resurselor pentru oamenii veniți din Ucraina, este deja în funcțiune, în timp ce SPRIJIN DE URGENȚĂ (platforma ce face legătura între refugiați și persoanele care vor să îi ajute) și UN ACOPERIȘ (platforma ce afișează locații în care oamenii care fug din calea războiului se pot caza) sunt încă în dezvoltare.