ß
  • PRO TV
  • (P) Scule care nu trebuie să lipsească din trusa de unelte a meseriașului

(P) Scule care nu trebuie să lipsească din trusa de unelte a meseriașului

(P) Scule care nu trebuie să lipsească din trusa de unelte a meseriașului

Indiferent că ești un meseriaș amator sau doar îți place să meșterești câte ceva pe lângă casă, ai nevoie de o trusă de unelte care să te ajute imediat ce ai nevoie. 

Evident, există multe astfel de scule care pot fi cuprinse într-o astfel de trusă, dar există unele care sunt de-a dreptul esențiale, și fără ajutorul cărora nu ai cum să te descurci. Ești curios care sunt? Atunci citește rândurile următoare și vezi ce îți mai lipsește, sau dacă te poți bucura că ai o trusă de unelte bine alcătuită.

Bormașină cu percuție

Ce ar fi diminețile noastre de sâmbătă fără zgomotul ”dulce” al bormașinei pe care un vecin cu chef de treabă a pus-o în funcțiune încă de la primele ore? Lăsând gluma la o parte, o bormașină cu percuție este una dintre uneltele care nu au voie să lipsească din trusa ta. Cu ajutorul ei reușești să duci la bun sfârșit multe lucrări din gospodărie. O poți folosi pentru a găuri betonul pentru a prinde în perete rafturi pentru a-ți crea propriile etajere, pentru a prinde galeria de care să agăți draperiile, poți amplasa în locul dorit de tine un dulap suspendat, poți înlocui oglinda de pe hol sau din baie și multe altele. 

Toate bune și frumoase, dar de ce să achiziționezi o bormașină cu percuție și nu una obișnuită? Până la urmă, par să execute aceleași lucrări, așa că la ce bun să dai mai mulți bani? Da, ambele pot perfora material precum plastic, lemn sau metal, dar o bormașină cu percuție îți este de mare ajutor atunci când este nevoie să dai găuri în material dure, precum betonul. 

Fierăstrău

În orice locuință, la un moment dat, va fi nevoie și de un fierăstrău, așa ar fi bine să fii deja pregătit pentru această posibilitate, iar această unealtă să se afle deja în trusa ta de scule. Pe internet sau în magazinele de specialitate găsești numeroase modele pentru care poți opta. Cel mai bine este să faci alegerea în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și care sunt operațiunile unde intenționezi să-l utilizezi. 

Indiferent dacă vrei să-l folosești pentru a tăia lemnele pentru foc, sau placaje pentru a executa mici lucrări de bricolaj pe lângă casă, fierestrăul este de neînlocuit. Pentru cei care vor rezultate bune și rapide, și au și ceva experiență în manevrarea uneltelor, recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția către un fierăstrău electric. 

Clești

De fapt, cam cu ei trebuia să începem, pentru că sunt indispensabili și nu poți vorbi despre o trusă de unelte fără să amintești și de clești. Cu ajutorul lor tai firele și cablurile electrice, faci reparațiile cuvenite la instalațiile sanitare, demontezi sau montezi anumite obiecte. Cel mai bine este să ai, de fapt, o întreagă trusă de clești, în care să se regăsească, obligatoriu, un cleste ETS bolturi pe care îl poți folosi atât în interiorul locuinței, cât și prin curte. Cu ajutorul lui vei tăia mult mai ușor taia bare din oțel, cabluri, lanțuri, lacăte și multe altele. Chiar și amenajarea unei grădini de legume are nevoie de un astfel de clește, pentru că are nevoie să fie împrejmuită. Crede-ne, vei fi un adevărat meseriaș, iar casa ta va fi un exemplu de cât de gospodar ești. 

Creion de tensiune

Chiar dacă nu ești electrician de meserie, sunt și cazuri în care te poți ocupa și singur de unele lucrări specifice acestei meserii. Astfel, tocmai pentru că nu ești un specialist, cu siguranță ai nevoie de un creion de tensiune, cu care poți verifica mult mai ușor instalațiile electrice. Priza din sufragerie nu mai funcționează așa cum trebuie? Conectează acest creion pe firele de nul și fază la panoul de control. Dacă indicatorul nu arată o valoare normală, atunci tot ce trebuie să faci este… să iei telefonul și să suni un electrician de meserie. 

Șurubelnițe

Pe lângă casă, mai mereu este nevoie să mai schimbi un șurub sau să în înfiletezi mai bine. Pentru că sunt diferite tipuri de șuruburi, cu mai multe capete, un set de șurubelnițe este chiar necesar. Vei reuși în acest fel să îți montezi singur anumite piese de mobilier, ceea ce te face să te simți mult mai bine. Până la urmă, ești chiar mândru când te gândești că te-ai descurcat singur cu montarea mobilei de bucătărie sau a biroului pentru camera celui mic. 

Ruletă și cumpănă

Vrei să faci unele schimbări în amenajarea locuinței tale și te gândești să cumperi ceva piese de mobilier noi? Oare se potrivesc sau nu în spațiul pe care îl ai la dispoziție? Ai înțeles exact, trebuie să măsori cu atenție pentru a vedea dacă ideile tale se pot transpune în practică. Așadar, ai nevoie ca în trusa ta de unelte să se afle și o ruletă, cu care poți măsura mult mai ușor. 

În afară de aceasta, o cumpănă este și ea necesară, pentru că te va ajuta să îți dai seama dacă pereții sunt drepți, dacă ai montat sau nu la drept ușa, etajera sau dulapul suspendat. Cele două fac o echipă perfectă împreună, și tocmai de aceea le-am trecut împreună.

Evident, există mult mai multe scule care pot fi adăugate trusei tale de unelte de acasă. Cele prezentate de noi sunt însă indispensabile, și de la acestea ar trebui să pornești. Mai departe, dacă tu crezi că mai este nevoie să completezi cu ceva, ai toată libertatea!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni