ß
Plățile moderne făcute cu telefonul, ceasul sau chiar cu bijuterii au devenit tot mai populare și în România. Din 10 tranzacții, 9,5 sunt contactless, arată statisticile, iar experții spun că aceste carduri nu pot fi contrafăcute.
Mai nou, în aproape toate orașele mari din România, astfel de plăți sunt acceptate în mijloacele de transport în comun, pentru a achita călătoriile.
Următorul pas este ca cei care merg cu autobuzul, tramvaiul sau metroul să poată să folosească propriul card bancar ca abonament.
Când va fi posibilă această soluție și cum va funcționa a explicat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri, la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică.
Ștefana Todică: Ce înseamnă aceste plăți contactless?
Ciprian Nicolae: „Contactless, așa cum spune denumirea, înseamnă o tranzacție fără contact. Este o tehnologie de prin anii ’80, dar a fost folosită în alte scopuri la vremea respectivă, s-a văzut o oportunitate în a folosi tehnologia asta și în zona plăților electronice. (...) Tehnologia a intrat în România ca extindere în masă undeva în 2010 și de atunci a tot progresat implementarea ei. Băncile au început să accepte, iar clienții cu atât mai mult au fost foarte încântați de utilizare.
Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!
Gallery