ß
Castelul din Turcia în care a fost ținut prizonier Vlad Țepeș timp de patru ani va fi restaurat și inclus în circuitul turistic cu povestea contelui Dracula.
O nouă atracție turistică în Turcia
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut prizonier contele Dracula au fost reabilitate și că urmează să fie făcută și sculptură care să îl înfățișeze pe conte.
Lucrările de restaurare scot în evidență și aspectul legat de cei patru ani pe care i-a trăit exilat la Tokat voievodul Țării Românești, Vlad al III-lea.
Proiectul de restaurare, care include și povestea contelui Dracula, va readuce în circuitul turistic acest loc încărcat de istorie. Rezervorul de apă, descoperit la o adâncime de 140 de metri, în cadrul studiilor efectuate cu câțiva ani în urmă, ar urma să fie inclus la rândul său în proiect.
Castelul-temniţă Tokat
Castelul-temniţă Tokat, din Turcia, locul în care a fost întemniţat Vlad Ţepeş, este complet înconjurat de tuneluri secrete.
Arheologii din Turcia au descoperit un tunel secret, cămări, un adăpost militar şi temniţe în timpul restaurării Castelului Tokat, unde Vlad al III-lea Ţepeş, care l-a inspirat pe Bram Stoker să creeze personajul Dracula, a fost ţinut captiv.
Contele Dracula
Vlad Ţepeş s-a născut în 1431, tatăl său fiind domnitorul Vlad al II-lea Dracul. Numele Dracul înseamnă de fapt dragon, porecla lui făcând aluzie la un ordin militar creştin, Ordinul Dragonului, din care acesta făcea parte.
În anul 1462, domnitorul Vlad al III-lea al Valahiei a tras în ţeapă peste 20.000 de oameni în apropiere de Târgovişte, iar această metodă crudă de pedeapsă i-a atras ulterior porecla de Ţepeş. În urma acestor acte sângeroase au apărut numeroase legende, care au fost sursă de inspiraţie pentru scriitorul Bram Stoker, care a scris în 1897 romanul Dracula.
Wine Trips România S2E9 | Mircea Radu a aflat secretul vinurilor albe ?i rose ale Cramei Jidvei