ß
„Winetaste School”, școala de somelieri pe care Sergiu Nedelea a fondat-o în București, organizează un curs de instruire pentru cei care vor să pătrundă tainele acestei specializări.
Cursul, care are loc la sediul Winetaste School, este susținut de Sergiu Nedelea, desemnat cel mai bun somelier al anului 2021 din România.
Cursul se desfășoară vineri, 21 ianuarie 2022, și sâmbătă, 22 ianuarie 2022, după cum urmează:
Vineri - 21.01.2022 între orele 14:00-18:00
Sâmbătă - 22.01.2022 între orele 10:00-14:00
Durata: două zile conform programului prestabilit 4 ore/zi
Cost: 600 lei persoană, plus TVA
- Pahare/decantoare/ tirbușoane
- Istoria viței de vie/ vinului
- Conceptul de terroir şi modul în care acesta determină calitatea vinului. Soiuri internaţionale şi soiuri autohtone. Tipicitatea acestora.
- Arta degustării vinului. Analiză senzorială. Criterii de bază în aprecierea unui vin. Ce înseamnă un vin echilibrat.
- Principalele defecte ale vinului; cum le recunoaştem.
- Principalele modalităţi de vinificare, în alb şi în roşu. Vinificarea în sec, demisec, demi-dulce şi dulce – cum se obţin aceste diferenţe, avantajele şi dezavantajele lor în expresivitatea vinului, tendinţa pieţei.
- Clasificarea vinurilor în liniştite, spumante/spumoase, speciale
Vinuri efervescente- Cum se obţîn vinurile spumante şi cum se obţîn cele spumoase. Diferenţa face preţul!
degustare vinuri efervescente
- Clasificarea vinurilor după treptele de calitate. Cum citim corect o etichetă de vin.
- Vinurile albe
- Vinurile rose
- Degustare vinuri albe/degustare de roseuri.
- Noţiuni obligatorii în artă servirii vinului: debuşonarea, carafarea/decantarea (în special la vinul roşu), pregătirea paharului.
- Studiu de caz: Fetească Neagră
- Degustare vinuri roșii
- Asocierea vinului cu mâncarea. Metode şi tehnici de asociere în funcţie de caracteristicile vinului şi preparatelor. Principiul armoniei: “nimeni nu domină, fiecare completează”.
Gallery