• PRO TV
  • André Leon Talley, fostul director de creație și editor al revistei Vogue, a murit la 73 de ani

André Leon Talley, fostul director de creație și editor al revistei Vogue, a murit la 73 de ani

André Leon Talley, fostul director de creație și editor al revistei Vogue, a murit la 73 de ani

André Leon Talley, primul director de creație de origine afro-americană din istoria revistei „Vogue”, a murit la 73 de ani. Anunțul a fost făcut marți de agentul său, David Vigliano, potrivit The Independent.

André Leon Talley a fost considerat un adevărat fashion-icon, apreciat pentru promovarea diversității în industria globală a modei.

Fostul redactor-șef al revistei Vogue a murit într-un spital din White Plains, New York. Cauza morții nu a fost încă dezvăluită. Talley a condus departamentul de știri al revistei „Vogue”, între 1983 și 1987, apoi a devenit primul director de creație afro-american din istoria publicației, deținând funcția între 1988 și 1995. 

Talley a fost stilistul fostului președinte Barack Obama

André Leon Talley s-a ocupat de ținutele soților Obama, pe vremea când Barack era președinte și Michelle, Prima Doamnă a Americii.

Anul trecut, Franța i-a acordat lui Talley titlul de onoare „Chevalier de l’ordre des Arts et des Lettres”. În acest fel i-au fost recunoscute contribuțiile semnificative în domeniul artei. 

Mulți colegi și fani ai jurnalistului de modă i-au adus un omagiu pe rețelele de socializare.
 
„La revedere, dragă André”, a scris designerul belgian Diane von Furstenberg. „Nimeni nu a văzut lumea într-un mod mai elegant și mai plin de farmec ca tine.
 
În ultimii ani,Talley a apărut în show-ul de televiziune „America’s Next Top Model” în calitate de jurat și arbitru suprem, așa cum era numit. 

Născut în Washington, DC, dar crescut de bunica sa în Durham, NC, Talley a avut o copilărie dificilă, dezvăluind în memoriile sale din 2020, „The Chiffon Trenches”, că a fost abuzat sexual la o vârstă fragedă și mulți ani s-a străduit să-și găsească un rost, un scop în viață. Pasiunea lui a devenit imediat clară când a descoperit o copertă a revistei Vogue în timpul unei excursii la bibliotecă, în jurul vârstei de 9 ani. „Vogue a fost poarta mea de intrare în lumea din afara Durhamului”, spunea Talley pentru NPR, într-un interviu din 2018. De atunci, menționează el, a fost ca și cum m-aș prăbușit într-o „găură de iepure”, iar impulsul – și motivația – nu au putut fi oprite.



Mutându-se la New York, Talley s-a cufundat în lumea artei, împrietenindu-se cu Andy Warhol și lucrând la revista Interview Magazine. A trecut la WWD când avea 28 de ani, scriind pentru publicația comercială în timp ce locuia la Paris.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andre Leon Talley (@andreltalley)


Talley a studiat literatura franceză la Carolina Central University, apoi a obținut o diplomă de master în literatură franceză la Universitatea Brown. A fost un vis din copilărie pentru el să trăiască și să lucreze în Orașul Luminilor.

Sursă foto: Getty Images, Instagram/ Andre Leon Talley

Vezi și: Stelios și Ramona de la MasterChef ne lasă să îi cunoastem mai bine. Vezi ce spun cei 2 concurenți
 



 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni