ß
În fiecare luni, chef Alex Petricean vă dezvăluie o rețetă delicioasă, simplă de pregătit, în show-ul exclusiv protvplus.ro ”Share în bucate”.
În ediția de astăzi, chef Petricean propune o rețetă specială pentru Ziua României. ”M-am gândit să vă propun o rețetă cu inspirație românească, chiar dacă la bază este o variantă de risotto, cu ingrediente neaoșe. Nu știu dacă sunteți familiarizați cu păsatul, porumbul acela spart, care se folosește mai ales în zona Ardealului, complementar orezului. Se pune în sarmale, în caltaboși... Azi, îl gătim ca un risotto de inspirație românească”.
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: porumb spart, ceapă, brânză, ghiudem, unt, vin alb, usturoi, murături, varză kale, ulei, sos de roșii.
Urmăriți, în continuare, cum prepară chef Alex Petricean rețeta de păsat cu ghiudem, în show-ul ”Share în bucate”.