După un an de pauză, Primăria Capitalei a amenajat un târg de Crăciun pentru bucureșteni la Piața Universității. Încă două zone din oraș sunt gata de sărbătoare, datorită activităților care vor fi organizate aici. Accesul adulților e permis pe bază de certificat verde, însă copiii au un regim special.
În acest an, Primăria Capitalei organizează trei evenimente distincte dedicate sărbătorii Crăciunului. Cele trei zone „fierbinți” și îmbrăcate în haine de sărbătoare sunt Piața Universității, Centrul Vechi și bulevardul Decebal.
Târgul de Crăciun oficial Bucureștiului s-a deschis vineri, 26 noiembrie, în Piața Universității. Până la 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din piață, bucureștenii vor putea simți spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului.
Târgul e deschis de luni până vineri, de la 12:00 la 22:00, și sâmbătă și duminică, de la 10:00 la 22:00. Vizitatorii pot găsi aici inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.
Bradul care va fi amplasat în Piața Universității are o înălțime de 15 metri, este reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.
Copiii vor putea face plimbări în carusel și se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi, care vor sosi negreșit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorințele.
Anul acesta, evenimentul se va desfășura în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămâne primordială.
Persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 (cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) și cele care au trecut prin boală (între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2) au acces în perimetrul târgului de Crăciun, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.
Sunt exceptați de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre situațiile prevăzute mai sus.
Pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.
Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Casa de bilete funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.
Bilete disponibile AICI. Consultați REGULAMENTUL de acces!
Urban Christmas Market face parte din seria târgurilor de iarnă organizate de Primăria Capitalei pe parcursul lunii decembrie în mai multe locaţii din Bucureşti. Târgul de Crăciun de la ARCUB Gabroveni a fost gândit ca o platformă de promovare a activității sectorului creativ din Bucureşti și în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (mic mobilier, corpuri de iluminat, obiecte din ceramică/sticlă, ilustrații, sculpturi, tablouri), bijuterii, decorațiuni, viniluri, cărți, albume, produse de papetărie, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii sau articole pentru copii.
Începând din 6 decembrie, Urban Christmas Market este deschis zilnic, până pe 23 decembrie, între orele 12.00 şi 21.00, la sediul Hanul Gabroveni din Centrul istoric, în sălile de la parterul și subsolul clădirii, adiacente pasajului Gabroveni: Sala Arcelor, Sala Librărie, Spațiul Gabroveni Creativ, Sala Bolților şi Foaierul Gabroveni.
Programul târgului este între orele 12:00 și 21:00.
Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la ARCUB Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi românești și străine intitulată „O lume a jocurilor”, care va avea loc în perioada 3015 decembrie. Aceasta include peste 500 de jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și din zone diferite ale lumii.
Expoziția are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public. Colecția poat fi vizitată zilnic, de la 12:00 la 20:00.
Proedus deschide, în perioada 27 noiembrie - 26 decembrie 2021, porțile spațiului multifuncțional de învățare non-formală și experiențială - Centrul Educațional Exploratorium (Bulevardul Decebal nr.11, Sector 3), care va reuni mai multe proiecte:
În perioada 27 noiembrie - 26 decembrie, platoul din fața Centrului Educațional Exploratorium se transformă în Târgul “Fabrica de jucării”.
Acesta va fi deschis de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-21:00, cu excepția zilelor de 25 și 26 decembrie, când va fi deschis în intervalul orar 14:00 - 21:00.
La căsuțele special amenajate vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, produse alimentare tradiționale, dulciuri, decorațiuni de Crăciun, bijuterii handmade și ornamente. În cadrul evenimentului, vor fi organizate și o serie de ateliere de creație pentru cei mici, unde aceștia vor învăța cum pot confecționa ornamente de Crăciun, decorațiuni, felicitări.
Totodată, copiii se vor putea bucura de o serie de activități precum plimbarea cu trenulețul, roller coaster-ul, dar și de spațiul dedicat activităților de realitate virtuală.
De asemenea, pe patinoarul în aer liber din incinta târgului vor putea patina atât cei mari, cât și cei mici.
Tot în incinta Târgului „Fabrica de Jucării” se va regăsi și un târg de brazi, de unde vizitatorii își vor putea achiziționa pomul de Crăciun.
Participarea în cadrul atelierelor de creație se va face în baza achiziționării unor tichete valorice. Valoarea unui tichet este de 5 lei și se va achiziționa de la caseria din cadrul târgului. Detalii AICI.
Fotografii: Agerpres/ArCub
Vezi și VIDEO:
Gallery