ß
Pe măsură ce bebelușul tău crește, alimentația sa se diversifică. Începe să mănânce hrană solidă. Chiar dacă bebelușul are peste un an, unii părinți preferă să îi dea în continuare lapte de praf, nu lapte de vacă. În cele ce urmează îți spunem care sunt beneficiile laptelui praf.
Laptele praf face parte din principala hrană bebeluși. Până la vârsta de un an, este indispensabil să continui să îi dai bebelușului lapte praf, până la vârsta de doi ani. Acesta este ideal pentru a răspunde noilor nevoi ale organismului bebelușului, în plină dezvoltare, evitând orice carență alimentară.
În cadrul diversificării alimentare, începând cu vârsta de un an, unii părinți aleg să îi ofere copilului lapte de vacă, renunță la lapte praf. Laptele de vacă este recomandat de obicei după vârsta de trei ani, după ce copilul a achiziționat suficiente baze nutriționale. Până la această vârstă, cel mai bine este să îi oferi lapte praf. Iată ce conține laptele praf în raport cu laptele de vacă:
- Un nivel de proteine limitat, de două ori mai scăzut decât laptele de vacă. Și asta este o veste foarte bună. În această perioadă, se recomandă limitarea aportului de proteine, pentru a evita o supraîncărcare a rinichilor.
- Un aport de fier de 30 de ori mai ridicat decât laptele de vacă (ținând cont de consumul slab de proteine animale, principalele surse de fier, micuțul tău are nevoie de un supliment).
- Un nivel de sare mai scăzut ceea ce evită riscul apariției tensiunii arteriale și reduce apetența pentru gustul sărat. Cu alte cuvinte, adoptăm gesturi sănătoase încă de la o vârstă fragedă.
- Un nivel de zinc de două ori mai mare decât cel regăsit în laptele de vacă.
Laptele praf se găsește pe rafurile supermarketurilor, în farmacii cum este Biscuit Pharma sau în magazine speciale dedicate bebelușilor. Laptele praf oferă un echilibru excelent între calciu și proteine. Calciul este esențial pentru mineralizarea oaselor și proteinele sunt utile pentru creșterea țesuturilor. Or, diversificarea alimentară poate poate diminua aporturile în momentul în care bebelușul are mai mare nevoie.
Laptele praf este o sursă importantă de acid linoleic. Este extrem de digestiv deoarece compoziția sa privilegiază materiile grase vegetale. Conține de cinci ori mai mult acid linoleic decât laptele de vacă – indispensabil maturizării cerebrale.
În plus, atunci când folosești laptele praf ca și completare a alimentației, poți controla cu ușurință cantitatea consumată. Cu alte cuvinte, vei ține cont de recomandările specialiștilor în funcție de vârsta și de greutatea sa.
Acestea sunt principalele beneficii oferite de laptele praf, beneficii pe care le cunoști acum și tu.