ß
Art Safari Airport Museum găzduiește, începând cu 25 noiembrie, o serie nouă de lucrări. Acestea fac parte din expoziția „Călătoriile lui Iosif Iser”, aparținând Muzeului Național de Artă al României.
Expoziția, parte a programului ”Destination: Art!”, cuprinde lucrări ce reprezintă peisaje realizate în cursul călătoriilor făcute în Turcia, Franța, Spania și România de pictorul Iosif Iser (1881-1958), de la nașterea căruia se împlinesc în acest an 140 de ani. După ce au fost admirate întreaga vară la Palatul Regal, aceste peisaje „călătoresc” în Art Safari Airport Museum, la cea mai importantă poartă aeriană a țării, oferind publicului prilejul să admire priveliști care pot anticipa întâlnirea cu destinația lor de călătorie. „În oricare dintre peisajele pe care le realizează, fie în plein air, fie în atelier, pe baza schițelor făcute în fața motivului și indiferent de tehnica în care alege să se exprime, Iser, fără să piardă nimic din caracterul specific al locului și evitând pitorescul facil sau exotismul acestuia, subordonează totul expresivității plastice.” Alina Petrescu, Curator, MNAR.
În plus, „Destination: Art!” cuprinde și lucrări de artă contemporană din importante colecții private.
Încă din martie 2021, Art Safari, în parteneriat cu Compania Națională Aeroporturi București, a inaugurat Art Safari Airport Museum, primul și unicul muzeu de artă deschis într-un aeroport din România.
Art Safari Airport Museum a luat naștere din inițiativa comună a Art Safari și a Ministerului Culturii și are drept scop promovarea artei românești, atât istorice, de patrimoniu, cât și contemporane. În plus, exponatele din aeroportul bucureștean comunică identitatea națională prin intermediul artei vizuale, și totodată înfrumusețează experiența călătorilor.
Muzeul urmează modelul marilor aeroporturi din lume, precum San Francisco, Istanbul, Amsterdam sau Shanghai, care expun în terminalele lor importante exponate reprezentative pentru istoria și arta țării gazdă.
Deschis în martie 2021, Art Safari Airport Museum din Aeroportul Internațional Henri Coandă a găzduit Expoziția „Art Check-in” organizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București care a cuprins câteva dintre cele mai reprezentative lucrări, din patrimoniul muzeului, ale apreciaților artiști Alexandru Ciucurencu, Vasile Grigore, Ion Musceleanu, Gheorghe Spiridon, Spiru Vergulescu, Virgil Miu, Ion Grigore sau Zamfir Dumitrescu și expoziția “Nicolae Grigorescu” unde au fost expuse câteva dintre cele mai apreciate și bine cotate opere ale pictorului român Nicolae Grigorescu: „Țărăncuţă cu basma albă”, „En plein soleil”, „Toamnă pe Valea Doftanei”, „Stânci în pădurea Fontainebleau”, „Peisaj la Câmpina”, ”Bivuac în Câmpia Dunării”, Războiul pentru Independență”, „Țărăncuță cu mărgele roșii”, „Portret de nobilă”, „Natură statică cu mere roșii”, „Țărăncuță la fântână”, toate din colecții private.
Art Safari este cunoscut îndeosebi pentru realizarea de expoziţii curatoriate organizate în București sau în străinătate și pentru organizarea anuală a Pavilionului de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aproximativ 231 000 de persoane în cele 8 ediții de până acum.