ß
Pe dealurile mehedințene se face vin de secole. Moșiile străvechi au fost dintotdeauna locuri pline de magie, unde metodele moderne de vinificație se împleteau armonios cu tradiția locală. În debutul sezonului 2 al emisiunii „Wine Trips România” ajungem la podgoria Corcova, unde am descoperit finețurile franțuzești în prepararea vinului.
Azi, o parte din fosta moșie a familiei Bibescu, pe care se găseau 470 de hectare de viță de vie, este deținută și administrată de Michel Roy și Șerban Dâmboviceanu. În 2005, parteneriatul lor a dus la înființarea companiei Viticola Corcova, care cultivă 70 de hectare de viță de vie și administrează Crama Corcova. Aici au poposit Wine Trips România și somelierul Sergiu Nedelea în debutul sezonului 2 al emisiunii noastre de educație enologică.
Episodul este disponibil integral pe PROTV PLUS și VOYO.
Invitatul lui Sergiu Nedelea a fost actorul Alex Bogdan, care a fost impresionat de măreția locului și de vinurile propuse spre degustare de gazde.
Ghidul lor a fost Șerban Dâmboviceanu, unul dintre cei doi acționari ai companiei. Antreprenorul i-a întâmpinat cu câteva sticle de vin alb și rose, din soiurile care se cultivă pe dealurile Corcova și Jiro: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier. Limbile s-au dezlegat repede când mesenii au trecut la degustarea unor vinuri din soiuri roșii, care se coc aici.
„Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir și Syrah. Syrah este un soi din sudul Franței, din Cote du Rhone, care nu era foarte popular în România. Aici, în Oltenia, și-a găsit o a doua patrie pentru că obținem niște vinuri excelente din Syrah”, a dezvăluit acționarul.
Actuala cramă Corcova, care poartă numele acționarilor, Roy & Dâmboviceanu, datează din 1910. Ridicată de o firmă austriacă, la cererea prințului Anton Bibescu, aceasta era o ruină în anul 2005. Restaurată și retehnologizată, crama este azi unul dintre cele mai moderne locuri de maturare a vinului din România.
Sala baricurilor a fost o incursiune în intimitatea desăvârșirii vinurilor de Corcova, o încăpere pe placul lui Alex Bogdan. „Să mă lăsați aici, la macerare/fermentare”, a propus actorul.
„Aici avem vinurile care au stat în aceste butoaie din stejar, unele un an, altele doi, trei. De pildă, Corcova Magna, care este unul dintre cele mai bune vinuri pe care le facem noi, a stat doi ani în butoaie de stejar și apoi a fost învechit în sticlă”, a risipit misterul Șerban Dâmboviceanu.
Eduard Jakab, Area Sales Manager, le-a vorbit pe larg despre Cuvee Boheme Corcova, un alt vin cu care crama se mândrește.
Corcova Magna, Cuvee Boheme și alte vinuri care poartă semnătura podgoriei Corcova se găsesc la eMAG la un preț special.
V-am făcut poftă de vinuri bune? Urmăriți vizita noastră la Crama Corcova în video-ul de mai jos! Rămâneți alături de noi și de Wine Trips România fiindcă aventura în patria vinului continuă!
Articol susținut de eMAG.
Gallery