ß
  • PRO TV
  • Curățarea și dezinfectarea suprafeţelor. Cum reduci semnificativ riscul de infecţie cu bacterii

Curățarea și dezinfectarea suprafeţelor. Cum reduci semnificativ riscul de infecţie cu bacterii

Curățarea și dezinfectarea suprafeţelor. Cum reduci semnificativ riscul de infecţie cu bacterii

Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de suprafețele care doar par curate, dacă nu se folosesc substanţe speciale de dezinfectat, germenii periculoși se pot ascunde cu ușurință, aceștia pot rezista de la câteva ore până la câteva zile.

Mâinile murdare, hainele şi încălţămintea purtate în afara locuinţei, telefoanele, toate pot fi contaminate cu virusuri şi bacterii pe care le aducem în locuinţă şi, astfel, riscăm să ne îmbolnăvim, dar şi să le punem în pericol sănătatea celor dragi.

Spălatul corect pe mâini, dezinfectarea mânerelor dulapurilor, a clanţelor, a întrerupătoarelor de lumină şi a altor suprafeţe pe care le atingem deseori (mouse, tastatură, tabletă, telefoane etc.) sunt măsuri de primă intenţie în ceea ce priveşte riscul de reducere a infecţiilor.

Ce folosim pentru a curăța și dezinfecta?

Dacă o suprafață este murdară, curățați-o întâi cu apă și săpun sau detergent. Apoi folosiți un produs dezinfectant pe bază de alcool (aproximativ 70%) sau clor. Oțetul și alte produse naturale nu sunt recomandate.

Pentru o igineziare completă, curățarea este doar un prim pas. Ea presupune îndepărtarea resturilor și a murdăriei, dar nu elimină virusurile și bacteriile nocive. Acest lucru se realizează abia prin dezinfectare. Pentru a facilita însă întregul proces puteți apela la produsele care au dublu efect.

Citește continuarea AICI!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni