• PRO TV
  • O treime din populație suferă de o formă de intoleranță alimentară

O treime din populație suferă de o formă de intoleranță alimentară

O treime din populație suferă de o formă de intoleranță alimentară

Se estimează că peste o treime din populația planetei, adică mai bine de două miliarde de oameni, suferă de intoleranță alimentară. În România, procentul este chiar mai mare. Printre efectele intoleranței alimentare sunt: balonarea, diareea, constipația, boli inflamatorii intestinale, dar și schimbările de dispoziție sau astmul.

Intoleranța alimentară poate rezulta din reacția corpului la anumite alimente. Adesea, alimentele pe care le includem în mod regulat în dieta noastră sau alimentele pe care le poftim pot fi cele care ne provoacă o problemă. 

„Cercetările au demonstrat că intoleranțele alimentare pot fi legate de anticorpii IgG produși atunci când aceste alimente ‘problemă’ sunt mâncate. În mod normal, acești anticorpi nu au efecte negative asupra corpului, dar, dacă sistemul imunitar sau digestiv nu funcționează optim, prezența lor poate provoca o gamă largă de simptome neplăcute”, a spus Simona Rotaru, biolog.

Cum ne dăm însă seama dacă avem intoleranță alimentară? Mai întâi, ne întrebăm dacă avem oricare dintre următoarele simptome cronice neplăcute:

- Balonare

- Constipație

- Diaree

- Flatulență

- Dureri de cap

- Sindromul colonului iritabil

- Letargie

- Migrene

- Greață

- Crampe și dureri abdominale

Ca soluție, biologul Simona Rotaru îndeamnă să vorbim cu medicul sau nutriționistul despre efectuarea unui test Food Detective: „Multe persoane au avut o îmbunătățire a simptomelor și a stării de sănătate după ce și-au schimbat dieta pe baza rezultatelor testului”.

Potrivit specialistului, testarea ajută la identificarea acestor alimente „problemă” prin detectarea anticorpilor IgG din sânge. Folosind aceste rezultate ca ghid, tu și specialistul tău în domeniul sănătății veți putea ajusta și planifica noua dietă. Detectivul de alimente care pot provoca intoleranțe alimentare este un test point-of-care pentru anticorpi IgG, care poate fi asociat cu intoleranța alimentară. Dă rezultate rapide, care îți permit să preiei controlul asupra sănătății tale.

Alimente testate:

Lapte (de vacă), oua întregi, pește de apă dulce (somon, păstrăv), fructe de mare (creveți, crab, homar, scoici), ton, pește alb (cod, egrefin, cambula), măr, afine, citrice (portocală, lămâie), grapefruit, pepeni (roșu, galben), măsline, căpșuni, porumb (mălai), grâu dur, gluten, ovăz, orez, secară, grâu, usturoi, ghimbir, vită, pui, miel, porc, boabe de cacao, ciuperci, ceai, drojdie, migdale, nuci Brazilia, caju, arahide, nuci, brocoli, varză, morcov, țelină, castravete, praz, mix legume (mazăre, linte, fasole verde), ardei (roșu, galben, verde), cartof, soia, roșii.

„După testare, nutriționistul va colabora cu tine pentru a crea o dietă care să-ți elimine problemele alimentare, îți va oferi alternative sănătoase și îndrumări cu privire la modul de reintroducere a alimentelor. În mod obișnuit, o dietă personalizată trebuie urmată timp de aproximativ trei luni, pentru a permite simptomelor să scadă și pentru a oferi organismului timp de refacere”, a conchis biologul Simona Rotaru.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni