• PRO TV
  • VIDEO Un pinguin vânat de o orcă scapă cu viață după ce sare în barca unor exploratori

VIDEO Un pinguin vânat de o orcă scapă cu viață după ce sare în barca unor exploratori

VIDEO Un pinguin vânat de o orcă scapă cu viață după ce sare în barca unor exploratori

Natura oferă imagini impresionante pasionaților de călătorii. Cu puțin noroc, o vacanță poate deveni cea mai frumoasă experiență de viață. Asta cred Anna și Matthew Karsten, doi tineri exploratori ai planetei care au fost martorii unui eveniment comun în Antarctica, însă rar surprins de camerele video.

Matthew Karsten este blogger și călătorește în jurul lumii pentru a-i descoperi frumusețile. În timpul unei expediții în Antarctica, el a surprins pe camera video momentul în care un pinguin se străduia să scape de urmărirea unor balene ucigașe (orci). 

Am văzut cel mai grozav lucru în Antarctica”, spune Matthew Karsten într-un clip postat pe contul său de YouTube.

Evenimentul s-a produs în Strâmtoarea Gerlache, care separă arhipelagul Palmer de Peninsula Antarctica. Cei doi au sesizat multă agitație în apa oceanului și au înțeles imediat că e vorba de un banc de balene.

Extrem de prietenoase, orcile s-au apropiat de barca lor, la o distanță de câțiva centimetri. La scurt timp, însă, cei doi exploratori au fost martorii unei curse de urmărire, pe viață și pe moarte, a cărui victimă sigură părea să fie un penguin Gentoo.

După o urmărire dramatică, pinguinul a găsit refugiu în singurul loc posibil pe o rază de câțiva kilometri pătrați: în barca unor turiști care explorau Antarctica. Vezi VIDEO mai jos!

Filmarea a fost realizată la 29 noiembrie 2019, însă este încă distribuită masiv pe rețelele sociale, unde stârnește multe comentarii.

Mulți dintre cei care au văzut clipul se întreabă ce s-a mai întâmplat cu micul pinguin. Poate n-a ajuns încă prânzul unei balene, poate va trăi până la adânci bătrâneți.

Fotografii: capturi YouTube Expert Vagabond

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni