Testamentul prințului Philip va rămâne secret timp de 90 de ani pentru a proteja ”demnitatea” Reginei și a ”membrilor apropiați ai familiei”, a decis Înalta Curte de Justiție.
Ducele de Edinburgh a murit la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie 2021, cu doar două luni înainte să împlinească 100 de ani.
După moartea unui membru senior al familiei regale, există această convenție ca testamentul să fie sigilat și să nu fie expus public, așa cum ar fi normal.
Printr-o decizie dată de curând de un oficial de la Înalta Curte de Justiție, s-a hotărât că testamentul Prințului Philip va rămâne sigilat timp de 90 de ani și va putea fi deschis, în cadrul unui eveniment privat, doar după această dată.
Judecătorul a spus: ”Este nevoie să asigurăm discreția aspectelor vieții unui număr limitat de persoane pentru a proteja demnitatea Reginei și a membrilor apropiați de familie”
Judecătorul a mai precizat că nu a văzut testamentul și nici nu știe ce anume conține acesta.
Practica de a sigila testamentele regale a început atunci când fratele reginei Maria, Prințul Francis, a murit, în 1910, la vârsta de 39 de ani.
Acesta era cunoscut drept un afemeiat notoriu, jucător înrăit, care a lăsat bijuteriile familiei, smaraldele de Cambridge, amantei sale, Contesa de Kilmorey.
De asemenea, se credea că este tatăl unui copil din flori. De teama unui scandal stârnit chiar înainte de încoronarea ei, regina a decis ca testamentul să fie sigilat. Bijuteriile au fost recuperate de la contesă, iar acum smaraldele sunt încă în posesia Familiei Regale, fiind purtate de-a lungul timpul de Regină și de Prințesa Diana.
Foto: Getty
Întrebarea Mesei Rotunde cu Andreea Esca - Față în față cu Marius Manole
Gallery