Citeste mai mult despre:
Divertisment-Vedete,
Sofia Vicoveanca a avut o reacție în timp cânta pe scena Festivalului Haiducilor de la Grinţieş, reacție care a fost aspru criticată de unele persoane prezente.
Mai precis, în timpul recitalului, le-a strigat unor tineri îmbrăcaţi în costume populare, care au organizat o horă în faţa scenei: „Nu vreau să jucaţi în faţa publicului! Hai, afară!“
Mulți au fost deranjați de tonul folosit și de reacție, iar un bărbat prezent chiar a filmat-o și a dat înregistrarea pe internet. Alături de aceasta, a scris:
„Priviţi această ieşire a doamnei Sofia Vicoveanca la o serbare câmpenească de folclor unde tineri îmbrăcaţi în costume populare îndemnaţi de organizatori să danseze şi să întreţină atmosfera la care au fost chemaţi, chiar şi de melodia ce o interpreta distinsa doamnă ce suna a chemare de joc, incredibilă atitudinea, ţipă şi îi alungă dând semne de gelozie de imagine, ruşine Sofia Vicoveanca pentru acest gest; cum să încurajăm frumosul românesc? Aşa ca în acest clip?!“, a postat pe Facebook Ciprian Boju, conform profilului de Facebook, membru la Asociatia Internationala Diaspora Folklor și parte din Asociatia Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din Romania.
În timp ce unii au criticat-o pe artistă și în comentariile la această postare, Gelu Voicu, solist al Orchestrei Populare Flacăra Prahovei de la Filarmonica „Paul Constantinescu“ Ploieşti, i-a luat apărarea:
„Eu văd acolo nişte dansatori îmbrăcaţi la fel şi doar vreo câţiva îmbrăcaţi cu straie din lada de zestre, drept pentru care înţeleg că avem o echipă de dansatori care, în principiu trebuie să aibă coregraf sau coordonator artistic! Dragii noştrii colegi artişti dansatori de jocuri populare româneşti, mă adresez vouă pentru că observ că director artistic sau coregraful nu v-a/v-au transmis că în faţa solistului nu se face horă, precum nici în faţa orchestrei!“. Mai spune că, cităm, „orchestra nu stă în faţa solistului şi dansatorii nu joacă în faţa solistului, decât în situaţiile unui videoclip sau filmări profeniste, unde regizorul stabileşte asta!; solistul cântă în faţa orchestrei şi dansatorii joacă stânga/dreapta, flancând momentul! Acel moment, dragi colegi dansatori, este a-l solistului, iar dacă se face ilustraţie coregrafică, aceasta nu trebuie să reprezinte o barieră vizuală între solist şi public!“.
Vezi pe Pro Tv Plus - Wine Trips Romania – Ep.6 Povestea Cramei Oprișor