• PRO TV
  • Maratonul Bucureștiului 2021 | 5 măsuri care vor face competiția sigură

Maratonul Bucureștiului 2021 | 5 măsuri care vor face competiția sigură

Maratonul Bucureștiului 2021 | 5 măsuri care vor face competiția sigură

După ce în 2020 s-a desfășurat doar virtual pentru alergătorii amatori, Maratonul Bucureștiului revine în 2021 cu o organizare ieșită din comun. Bucharest Marathon 2021 va fi în toamnă, iar măsurile de siguranță luate de organizatori ar trebui să-i liniștească pe concurenți.

Maratonul Bucureștiului va avea loc în perioada 30-31 octombrie 2021 și, în ciuda optimismului celor angrenați în organizarea lui, există încă un mare DACĂ. Situația epidemiologică din România s-ar putea schimba în toamnă, punându-i la grea încercare pe reprezentanții Bucharest Running Club, organizatorii întrecerii.

Însă, spun aceștia, există mereu soluții de rezervă. Cert este că planul din vară arată bine, iar alergătorii au toate condițiile pentru a-și atinge obiectivul în condiții de siguranță deplină.

Bucharest Marathon 2021 - 5 motive pentru care te poți simți în siguranță

Cel mai mare eveniment de alergare pentru sportivii amatori din România, Bucharest Marathon 2021, se va desfășura în condiții de maximă siguranță pentru participanți. Iată lucrurile pe care trebuie să le știți înainte de a vă înscrie!

Număr limitat de participanți

Din rațiuni de siguranță sanitară, numărul participanților la eveniment a fost limitat la 10.000. Evenimentul cuprinde cursa clasică de 42 km, dar și cursele de 21 km (semimaraton), 10 km, 5 km și ștafetă, care se întind pe două zile (30-31 octombrie 2021).

În fiecare zi pot lua startul cel mult 5.000 de alergători înscriși, la toate cursele. Sâmbătă, 30 octombrie, începând cu ora 8:30, se dă startul în cursele de 10 km și 5 km. Duminică, 31 octombrie, începând cu ora 8:00, sunt programate cursele de maraton, ștafetă și de 21 km. 

Toți alergătorii trebuie să fie vaccinați

Pentru fiecare cursă din calendar, regula de bază este ca cei înscriși să fie complet vaccinați. Cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid trebuie să fie administrată cu cel puțin 10 zile înainte de start. Dovada vaccinării se va face cu adeverința de vaccinare (în format fizic sa virtual) în ziua competiției.

Sperăm ca situația epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil și ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinați, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ” spune Valeria Răcilă van Groningen, președintele Bucharest Running Club.

Start în grupuri de 350 de alergători

Pentru a evita marile aglomerări de oameni de pe traseu, organizatorii au găsit soluția de start multiplu. Alergătorii vor porni în competiție în grupuri de 350, la interval de câteva minute unii de ceilalți. Mai mult, alergătorii vor păstra, la start, o distanță de 1,5 metri unul față de celălalt.

Plecare în cursă cu măști de protecție

Tot pentru siguranța participanților, organizatorii au instituit o regulă nouă în competiție. Alergătorii vor porni în cursă cu măști de protecție pe fețe, pe care le vor putea înlătura după primii cca. 150 de metri parcurși.

La finish vor primi alte măști de protecție, pe care vor trebuie să le poarte cât timp se află în zona de concurs.

Acces restricționat pentru susținători 

În acest an, accesul susținătorilor celor care aleargă va fi restricționat în zona de start și în zona de finish. Acolo vor avea voie doar personalul esențial din echipa de organizare, participanții și autoritățile.

Anul acesta nu vom putea permite accesul susținătorilor în zona de START / FINISH, dar aș vrea să încurajez bucureștenii să iasă pe străzi, pe lângă traseele de alergare și, fără să stea în grupuri mari, să susțină cu mult entuziasm participanții”, mai spune Valeria Răcilă van Groningen.

Startul se va da pe Bd. Libertății (în zona Parcului Izvor), iar sosirea va fi în Piața Constituției. Vezi traseul complet AICI!

Semimaratonul Bucureștiului, aceleași reguli de participare

O altă competiție dedicată alergătorilor amatori este Semimaratonul Bucureștiului, care în acest an va avea loc în perioada 4-5 septembrie. Regulile de siguranță sanitară la Bucharest Half Marathon 2021 sunt identice cu cele de la Bucharest Marathon 2021. 

Ziua de sâmbătă va găzdui cursele de 5 și 10 km, cu începere de la ora 8:30. Duminică vor fi cursele de 21 km și de ștafetă, cu începere de la ora 8:00. 

Vezi traseul complet AICI!

Înscrieri și taxe de participare

Înscrierile pentru cele două evenimente sportive se fac pe site-urile http://bucharest-marathon.com/ și https://www.bucuresti21km.ro/. Taxele de participare au fost făcute publice și includ un kit de alergare compus din tricou de alergare, medalie și produse oferite de sponsori.

Taxe participare Bucharest Marathon 2021

Maraton: 65 euro

Semimaraton: 50 euro

Cursa 10 km: 45 euro

Ștafetă (4 pers.): 155 euro

Taxe participare Bucharest Half Marathon 2021

Semimaraton: 50 euro

Cursa 10 km: 45 euro

Cursa 5 km: 40 euro

Ștafetă (3 pers.): 115 euro

Plata se face în lei, euro sau dolari în conturile puse la dispoziție de organizatori pe paginile web dedicate.

Curse virtuale în cadrul Bucharest Half Marathon 2021 și Bucharest Marathon 2021

Cei care nu vor sau nu pot să participe fizic la cele două competiții sportive, pot alerga individual oriunde le face plăcere. Parcursul lor este monitorizat prin intermediul oricărei aplicații de alergare. Taxa de înscriere pentru cursele virtuale este 30 de euro/participant, atât la Bucharest Half Marathon 2021, cât și la Bucharest Marathon 2021.

Vezi și VIDEO: Maratonul faptelor bune

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni