• PRO TV
  • 5 destinații uimitoare și mai puțin cunoscute din România

5 destinații uimitoare și mai puțin cunoscute din România

5 destinații uimitoare și mai puțin cunoscute din România

Pentru iubitorii de necunoscut, aventuri inedite și natură am pregătit o listă cu 5 locuri mai puțin vizitate din România, perfecte pentru o plimbare în natură, departe de aglomerație și agitația cotidiană

1. Cascada Cailor, Munții Rodnei

sursa foto: sacalatorim.ro

Situată la altitudinea de aproximativ 1300 de metri și având o cădere de apă de peste 90 de metri, Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase din țară.

În amonte de Cascada Cailor, cursul de apă valea Cailor formează alte 9 cascade mai mici, ce au în prelungire cascada considerată a fi cea mai înaltă din România.

Cabane de poveste la munte, pentru vacanțe de neuitat în România

Se spune că aici, pe versantul nordic al Munților Rodnei, este locul unde caii și-au pierdut aripile în timp ce au sărit de pe vârful stâncii în încercarea lor de a scăpa de urși și lupi.

Accesul până la baza cascadei se poate face pe două trasee: pe un drum forestier marcat cu triunghi roșu ce pleacă din centrul statiunii Borșa, cu telescaunul ce pleacă de la pârtia de schi, iar apoi pe un drum forestier.

2. Cheile Băniței, Hunedoara

sursa foto: amazingromania.net

Un alt loc mai puțin cunoscut din România este reprezentat de Cheile Băniței. Un loc spectaculos ce se parcurge la pas, de cele mai multe ori prin apă și pe stânci. 

Locul în care apa a sculptat de-a lungul timpului forme impresionante, în stâncile de calcar, este de o frumusețe rar întâlnită în Europa.

De-a lungul traseului sunt porțiuni în care stânca acoperă parțial cheile, formând o semiboltă deasupra râului, ca o umbrelă de piatră.

Cea mai potrivită perioadă în care se poate parcurge traseul este vara, când nivelul apei este mai scăzut, de cele mai multe ori ajungând doar până la glezne.

3. Cazanele Dunării

sursa foto: freepik.com

Cazanele Dunării sau Clisura Dunării reprezintă o zonă ce face parte din Defileul Dunării, de aproximativ 9 km, situată în județul Mehedinți, la granița cu Serbia.

Cazanele sunt formate din Cazanele Mici care trec printre masivul Ciucarul Mic și masivul Mali Strbac și Cazanele Mari care se află între masivul Ciucarul Mare și masivul Veliko Strbac. 

Pentru o vizită completă se pot face excursii cu barca, care oferă posibilitatea vizitării a două peșteri: Gura Ponicovei și Grota Veterani. Tot aici se poate vedea chipul impresionant al lui Decebal și placa memorială Tabula Traiana.

4. Stațiunea exotică Berzasca

sursa foto: haihuin2.com

Căsuțele construite în stil rustic, suspendate deasupra clisurii Dunării, proiectează imaginea unor vacanțe exotice de vis. 

Satul lacustru ”Complex Egreta” este unic în România, având ca inspirație modelele caselor din Maldive.

Până la complex se ajunge pe DN57, Berzasca, Județul Caraș-Severin.

5. Laguna Albastră

Situată la aproximativ 30 km de Cluj-Napoca, Laguna Albastra este o destinație 

potrivită pentru o plimbare relaxantă în natură, le-a lungul lacului.

În trecut aici exista o carieră de nisip, iar culoarea lacului este dată de reziduurile de caolin(argilă albă) ce zac pe fundul acestuia. 

Până la lagună se poate ajunge cu mașina, dar ținându-se cont că este drum neasfaltat și nesemnalizat.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni