• PRO TV
  • Ce a purtat Regina Elisabeta a II-a în geantă la funeraliile soțului ei, Philip

Ce a purtat Regina Elisabeta a II-a în geantă la funeraliile soțului ei, Philip

Ce a purtat Regina Elisabeta a II-a în geantă la funeraliile soțului ei, Philip

Regina Elisabeta a II-a și-a luat rămas-bun ieri, 17 aprilie, de la cel care i-a fost alături peste șapte decenii. Prințul Philip a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse, la care au participat doar 30 de membri ai familiei regale britanice. 

Ieri, după prânz, Regina (94 de ani) a părăsit castelul Windsor, într-un Bentley negru, pentru a asista la funeralii. Îmbrăcată toată în negru, Regina Marii Britanii a ales să poarte perle la fel ca soția prințului William, Kate Middleton.

Imaginile cu Regina Elisabeta stând singură la slujba din capela St. George au făcut înconjurul lumii. Chiar dacă a ales să stea departe de familie, Regina a adus cu ea câteva obiecte dragi care să-i amintească de Philip. 

Potrivit The Sun, Elisabeta a II-a ar fi avut cu ea una dintre batistele soțului ei, dar și o fotografie cu ei doi, din perioada în care au locuit în Malta. Cele două obiecte au valoare sentimentală pentru regina care a rămas văduvă în 9 aprilie.

Prințul Philip s-a stins din viață la 99 de ani, la Castelul Windsor. El fusese externat din spital, acolo unde a fost internat pentru tratarea unei infecții, dar și din cauza problemelor cardiace. În iunie, soțul Reginei Elisabeta a II-a ar fi împlinit 100 de ani. În noiembrie, anul trecut, cei doi au aniversat 73 de ani de căsnicie.

Elisabeta și Philip, o dragoste care a rezistat peste 7 decenii

Cei doi s-au văzut prima dată în 1934, la nunta principesei Marina a Greciei și Danemarcei cu principele George. Pe atunci, Elisabeta avea doar 8 ani, iar Philip avea 13 ani. Elisabeta și Philip erau veri prin alianță. Cinci ani mai târziu s-au întâlnit din nou, la un meci de crichet. Atunci, Elisabeta s-a îndrăgostit iremediabil de Philip, care era ofițer în Marina Regală.

În timpul războiului, când Philip era pe front, Elisabeta îi trimitea acestuia scrisori de dragoste. Pentru că familia reginei nu vedea cu ochi buni această relație, cei doi au hotărât să se logodească în secret. Prințul Philip nu era pe placul familiei regale pentru că nu avea regat și nici o situație financiară bună. În ciuda obstacolelor, povestea lor de dragoste a avut un final fericit, iar părinții Elisabetei l-au acceptat într-un final pe Philip. Înainte de căsătorie, acesta a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei și s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.

Nunta regală a avut loc în urmă cu 73 de ani, pe 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. La eveniment au participat două mii de persoane, inclusiv Regele Mihai al României şi mama lui, Regina Elena. Cuplul regal are patru copii: Charles, prinț de Wales, prințesa Anne a Marii Britanii, Andrew, duce de York, și Edward, conte de Wessex. 

Fotografii: Getty Images/ Profimedia Images

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Vlad Voiculescu: "Ministerul Sănătății e în colaps"



Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni