• PRO TV
  • (P) 5 accesorii care completează telefonul mobil

(P) 5 accesorii care completează telefonul mobil

(P) 5 accesorii care completează telefonul mobil

Achiziționarea unui nou telefon mobil reprezintă un moment firesc în prezent. Indiferent de vârstă sau preferințe, smartphone-ul este atât un instrument de comunicare, cât și unul de divertisment sau chiar de lucru.

Prezența acestuia în viața noastră implică prilejuri diferite de achiziții suplimentare, menite să completeze dispozitivul. 

Astfel, unele accesorii deservesc utilitatea și protecția, altele sunt mai mult centrate pe aspectul estetic, iar unele sunt menite să deservească mai multe nevoi în același timp. Cea mai importantă este alegerea mixului care să se potrivească stilului de viață specific fiecărui utilizator.

Carcasa de protecție

Telefoanele inteligente sunt dispozitive complexe, menite a fi o completare a activităților cotidiene, deci riscul de a le deteriora este unul foarte ridicat. Aparatele de ultimă generație – precum Apple Iphone 12 sau Samsung Galaxy S21 – sunt reale bijuterii tehnologice, însă nu sunt create pentru a fi indestructibile, dimpotrivă, sunt sensibile la șocuri. 

Așadar, au mare nevoie de protecție – de exemplu, husele Samsung Galaxy S21 sau Iphone 12 reprezintă o alegere înțeleaptă. Atuurile acestora sunt:

  • combinații de materiale ușoare, flexibile și rezistente – policarbonat, fibră de carbon, TPU;
  • margini înălțate – pentru protecția ecranului și a lentilelor;
  • colțuri întărite – pentru asigurarea telefonului indiferent de unghiul de cădere;
  • butoane acoperite – pentru asigurarea unei funcționări optime.

Designul modern permite, așadar, atât protejarea smartphone-ului de accidente sau impurități, cât și accesibilitatea și încărcarea wireless.

Folia de protecție pentru ecran

Acest accesoriu este realizat din materiale precum PET, sticlă securizată sau TPU. Fiecare dintre acestea prezintă deopotrivă avantaje și dezavantaje, iar un criteriu înțelept este să alegem un producător consacrat pentru a evita disconfortul provocat de materiale de calitate slabă.

Folia din PET

Protejează foarte bine împotriva zgârieturilor, dar se deteriorează rapid. Este vorba despre cel mai ieftin tip de protecție de ecran, acestea fiind de obicei comercializate în pachete de 3-5 bucăți. Avantajul prețului este, însă, în balanță cu dezavantajul nivelului de protecție oferit, căci nu protejează eficient împotriva șocurilor.

Folia din sticlă securizată

Prezintă avantajul de a se monta foarte ușor și fără bule de aer, oferind o transparență aproape totală, precum și conservarea intactă a proprietăților ecranului tactil. În plus, este vorba de un material rezistent la zgârieturi, arată impecabil, însă prezintă două dezavantaje: este foarte scumpă și extrem de sensibilă la șocuri.

Folia din TPU 

Oferă avantajul unei vieți îndelungate, deoarece este foarte rezistentă la zgârieturi. Mai mult, prezintă proprietăți de autovindecare a zgârieturilor și se mulează perfect pe suprafața ecranului. Are un raport bun preț-performanță, dar senzația la utilizare este de alunecare greoaie și este un material destul de dificil de montat.

Încărcătorul

Indiferent de modelul telefonului, dar mai cu seamă în cazul celor premium, este absolut necesar ca încărcătoarele utilizate să fie originale sau produse de companii agreate de producătorul de smartphone. 

Avantajul este dat de faptul că standardele de producție și materialele utilizate sunt agreate de compania producătoare și astfel calitatea energiei furnizate telefonului este optimă, bateria fiind astfel protejată de șocurile electrice. Recomandarea este valabilă atât pentru încărcătoarele clasice, prin cablu, cât și pentru încărcătoarele wireless.

Eticheta inteligentă

Utilitatea unui asemenea accesoriu constă în posibilitatea de a găsi telefonul prin intermediul conexiunii bluetooth. La o primă vedere, poate părea un capriciu, însă este o reală salvare pentru cei care obișnuiesc să-și uite dispozitivul și mai cu seamă în casele cu copii mici, care obișnuiesc să ascundă lucruri și să uite de ele.

Bateria externă

Piața de telefonie mobilă este în continuă evoluție, dar în pofida majorării capacității acumulatorilor și a unor sisteme de management al consumului de energie, majoritatea telefoanelor nu pot susține o autonomie de minim o zi. Astfel, pentru situațiile în care nu avem acces la o priză, bateria externă se poate dovedi a fi dispozitivul salvator.

Cu noutăți prezentate periodic, tehnologia ne-a adus în situația în care camerele telefoanelor pot produce fotografii și material video de înaltă calitate, comparabilă chiar cu aceea din aparatele semiprofesionale. 

În aceste condiții, piața de accesorii pentru fotografie și filmare cu telefonul mobil oferă o gamă largă de produse – de la lentile externe și până la tripozi, selfie-stick-uri și telecomenzi – care ne permit explorarea laturii creative împreună cu cei dragi. 

Aceste realități dovedesc că telefonul este astăzi un companion care ne completează în moduri nebănuite aproape fiecare latură a vieții cotidiene, deci merită tot efortul de a-l proteja și înfrumuseța.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni