A debutat pe „sticlă” într-un serial la PRO TV, unde a descoperit că-i place. A mai primit un rol și încă unul, până când și-a zis: „Știrile sunt de mine”. Geanina Ilieș s-a redescoperit în televiziune, deși uneori simte că o trădează cu noul trend: conținutul online.
Geanina Ilieș prezintă emisiunea Gospodar fără pereche, dar înainte să lege destine în show-ul de la PRO TV a avut o relație strânsă cu sportul. A prezentat știrile sportive la TV și, dacă deschizi subiectul, ți-ar putea vorbi ore în șir despre acea frumoasă perioadă din viața ei profesională.
Noi am îndrăznit s-o provocăm pe acest subiect și am aflat ce iubea atunci în televiziune, dar și motivul pentru care e nelipsită din mediul online.
Au trecut 5-6 ani de când nu mai prezinți știrile sportive. Ți-e dor vreodată de pupitru și prompter?
„Sincer, nici nu știu când au trecut anii atât de repede. Pupitrul știrilor a fost pentru mine o rampă în dezvoltarea mea ca om de televiziune, unde am avut șansa să asimilez atât de multă informație încât ideile îmi veneau de la o ediție la alta. Plus că, sportul în sine, pentru mine este un mod de viață, îl practic aproape zilnic.
Îmi este dor de lumea sportului, de interviurile în exclusivitate, poveștile lor de viață, de știrile cu campionii care ne țineau pe toți cu sufletul la gură. Cui nu i-ar fi în locul meu?
Mi-e dor de prompter, să mai trag un ochi în fața publicului, să transmit, dar în același timp mi-e dor de interviurile mele cu oamenii importanți din sportul românesc și nu numai. Dacă ar fi să fac un interviu în exclusivitate cu o mare personalitate a sportului, ar fi Pep Guardiola. M-a uimit tot timpul la el faptul cum știa să anticipeze punerea în joc a unei echipe.”
Ai prins niște ani frumoși pentru sportul românesc. Aveam gimnastică, handbal și ceva fotbal demne de o știre. Ce amintiri plăcute ai cu sportul românesc?
„Îmi aduc aminte de multe știri pozitive din acea perioadă. Am prins acum 8 ani ultima calificare a României la un campionat european. Prin 2015 țin minte că a câștigat Wimbledonul și Horia Tecău, la dublu, și prindea seminfinala la Australian Open. A fost o nebunie. Îmi amintesc și de primele emoții pe care mi le-a transmis Simona Halep când a ajuns în prima semifinală de la US OPEN, terminând anul pe locul 2 mondial. Chiar simțeam că România e pe buzele multor oameni.”
Fotbal sau cricket?
„Fotbal, normal.”
De ce fotbal?
„Pentru că fotbalul unește indiferent de vârstă și de generații. Aștept și cele 4 meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European care se vor juca pe Arena Națională. Sper să pot ajunge. Țin minte că am fost prezentă acum 9 ani la finala Europa League (ATLETICO-BILBAO) și tare m-a amuzat când m-am văzut, a doua zi, pe prima pagină a celor de la marca.com: Muza română care a inspirat pe Atletico să câștige meciul cu Bilbao. Și era poza mea pe prima pagină a site-ului. Nu mi-a venit a crede.”
Te uiți la EURO 2021 Under 21? Ce așteptări ai de la juniorii României?
„Ținând cont că Mirel Rădoi a reușit performațe excepționale acum 2 ani în Italia, mă aștept ca și Adrian Mutu, un alt jucător exponențional al României, să scrie istorie cu tricolorii mici.”
Televiziune sau online?
„Televiziune coroborată cu online-ul. Din câte se pare, televiziunea a început de câțiva ani să fie în strânsă legătură cu mediul online, iar viitorul cam spre online se îndreaptă. Pentru mine, televiziunea va fi prima dragoste, însă de ceva timp m-am adaptat și eu mediului online în tot ceea ce fac în prezent, pentru că a beneficiat de o creștere impresionantă a popularității. Eu, ca și om de media, am realizat o conexiune mult mai apropiată cu mediul online.
Să fim serioși, în ziua de azi lumea își ia informația mult mai repede din mediul online, având la dispoziție un simplu dispozitiv: telefon, tabletă, etc.”
FOTO: Vali Ivan
Mulți jurnaliști au trecut de la TV la online. Ți se pare firească trecerea asta?
„Da, mi se pare foarte normală. S-au adaptat valului, iar în media trebuie să te adaptezi. Pe lângă faptul că vin generațiile din urmă, cu care trebuie să ții pasul, mai este și această updatare la tot ceea ce este în mediul online ca mod de infomație. Nu te adaptezi, publicul simte, și de multe ori te taxează. Cum te taxează? I se pare mai interesant ce are de spus celălalt și schimbă canalul, ca în TV. Depinde foarte mult până unde vrei să mergi, ceea ce vrei să faci sau ce vrei să transmiți.”
Ce vrei să vezi într-o emisiune online? Urmărești conținut online?
„Da, urmăresc. În ultima perioadă văd foarte multe podcasturi, noul trend. Mă bucur că au luat amploare și în România. Știu că în SUA au apărut acum 12 ani. Îmi place să văd și să aud informații pe care nu le-am mai auzit, lucruri în exclusivitate pe care vedetele importante din România nu le-au mai spus, povești ascunse și, poate, lecții de viață.”
Ce înseamnă calitate în mediul online?
„Un text bine scris, un video bine realizat, un personaj cunoscut și atractiv care are ce transmite și, bineînțeles, umor de bună calitate.”
Ce sport practici? Nu, yoga și pilates nu se pun!
„Am făcut volei de performanță în copilărie și judo. Cu 4 frați acasă, trebuia să fac și un sport mai dur. Și nu pentru că ne băteam prin casă, ci pentru că mi-au transmis ei o plăcere legată de acest sport. Și ei au practicat.
Azi sunt nelipsită de la sală, mai puțin în weekend-uri. Îmi place și cyclingul și mai joc și tenis cu prietenele. Însă aștept să treacă pandemia asta. Mi-e dor de cycling.”
Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro.
Vezi și VIDEO:
Gallery