ß
  • PRO TV
  • În ce situație ar putea renunța România la vaccinarea cu AstraZeneca?

În ce situație ar putea renunța România la vaccinarea cu AstraZeneca?

În ce situație ar putea renunța România la vaccinarea cu AstraZeneca?

Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană a Medicamentelor vor emite pe 18 martie o clarificare legată de vaccinul AstraZeneca, după ce acesta a intrat și mai intens sub observație, în urma problemelor înregistrate.

Până acum au renunțat la acest vaccin următoarele țări:
 
Olanda 
Germania 
Bulgaria
Norvegia
Cipru 
Islanda 
Slovenia 
Letonia 
 
Mulți consideră că aceste țări au avut și un criteriu politic pentru că toate au alegeri organizate anul acesta sau anul viitor. Chiar și în aceste condiții, românii vor să știe în ce măsură vaccinul AstraZeneca va mai continua să fie administrat la noi în țară și dacă există posibilitatea interzicerii lui. 


 
După toate declarațiile politicienilor, concluzia cea mai la îndemână legată de acest aspect e că România va înceta administrarea acestui vaccin în două cazuri:
 
- dacă hotărârea se va lua în acest sens la nivel european și dacă OMS și EMA vor transmite că vaccinarea cu acest ser trebuie oprită;

-dacă mult mai multe persoane fizice din România vor rapota reacții adverse serioase, iar Comisia de Medici va ajunge la concluzia că sunt legate de vaccinare;
 
În România, în perioada 11 -14 martie, au fost raportate 10 reacții adverse de coagulare a sângelui după vaccinarea cu AstraZeneca, care au rămas să fie analizate de o comisie de medici, toate aceste reacții adverse fiind raportate de persoane fizice.
 
Valeriu Gheorghiţă, coodonatorul campaniei naționale de vaccinare, a spus că decizia de a continua sau a stopa temporar vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca a fost una „extrem de dificilă", dar au fost puse în balanţă beneficiile vaccinării şi riscurile legate de „evenimentele trombo-embolice raportate la nivel european".
 
„Beneficiile la acest moment depăşesc riscurile şi din acest punct de vedere se recomandă vaccinarea fără să existe, repet, legat de evenimentele trombo-embolice raportate la nivel european, semnale ale unei frecvenţe mai mari decât în populaţia generală nevaccinată”, a spus Valeriu Gheorghiță într-o conferiță de presă.
 
Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro


Pe Pro Tv Plus puteți vedea How To TikTok:


FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni