• PRO TV
  • OMS asociază pandemia cu Al Doilea Război Mondial! La ce se referă și în ce fază a pandemiei ne aflăm?

OMS asociază pandemia cu Al Doilea Război Mondial! La ce se referă și în ce fază a pandemiei ne aflăm?

OMS asociază pandemia cu Al Doilea Război Mondial! La ce se referă și în ce fază a pandemiei ne aflăm?

Potrivit CNBC,directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pandemia Covid-19 a provocat mai multe „traume în masă” decât Al Doilea Război Mondial.

A adăugat că problemele legate de afectarea sănătății mintale vor dura „mulți ani de acum încolo”.
Unul dintre adjuncții săi, Maria Van Kerkhove, a adăugat că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei.

Mai mult, s-a subliniat că pandemia Covid-19 a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al doilea război mondial, iar impactul va dura „mulți ani de acum încolo”, a declarat oficialul superior al Organizației Mondiale a Sănătății.



 

„După cel de-al doilea război mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece al doilea război mondial a afectat multe, multe vieți. Și acum, chiar și cu această pandemie Covid, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieți ”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 
 
„Aproape întreaga lume este afectată, fiecare individ de pe suprafața lumii a fost de fapt afectat,”a completat acesta.
 
„Și asta înseamnă traume în masă, situație care este chiar mai serioasă decât ceea ce a trăit lumea după Al Doilea Război Mondial”, a adăugat el, menționând în special efectul asupra sănătății mintale. „Și când există traume în masă, aceasta afectează comunitățile pentru mulți ani de acum înainte”.
 
Comentariile sale au venit ca răspuns la o întrebare legată de situația în care țările ar trebui să țină cont mai mult de impactul pandemiei asupra economiei și sănătății mintale, pe măsură ce își trasează drumul. În acest context, echipa lui Tedros chiar a subliniat că ar trebui să se acorde prioritate sănătății mintale.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FACEM LEVEL:



FOTO: SHUTTERSTOCK

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni