ß
Augmentarea mamară se numără printre cele mai solicitate intervenții chirurgicale estetice din zilele noastre. Aceasta le oferă femeilor posibilitatea de a corecta asimetriile, de a-și îmbunătăți forma sau mărimea sânilor - cu alte cuvinte, de a avea sânii la care au visat dintotdeauna.
Astfel, implanturile mamare reprezintă o soluție eficientă pentru doamnele și domnișoarele care simt că pot să-și îmbunătățească aspectul actual al sânilor, dar și pentru cele care au probleme legate de stima de sine din cauza modului în care arată sânii lor: din cauza dimensiunii, a trecerii timpului sau din alte motive.
Dacă te gândești tot mai serios să apelezi la o astfel de intervenție estetică, mai mult ca sigur îți pui tot felul de întrebări legate de operația propriu-zisă, de perioada de recuperare, de evoluția postoperatorie. În articolul de azi îți prezentăm răspunsurile la întrebările frecvent întâlnite despre augmentarea mamară.
În timpul consultului pentru augmentarea mamară vei discuta cu medicul estetician despre așteptările pe care le ai și despre istoricul tău medical. În plus, acesta îți va analiza aspectul actual al sânilor și, pe baza dorințelor și așteptărilor tale, îți va spune care este opțiunea potrivită pentru tine.
În ceea ce privește intervenția chirurgicală propriu-zisă, aceasta cuprinde mai multe etape: anestezia generală, incizia, introducerea implantului mamar și închiderea inciziei. Operația de mărire a sânilor necesită spitalizare de o zi.
Perioada de recuperare poate varia de la o pacientă la alta. Cu toate acestea, media este de 7-14 zile. În general, în urma operației, pacienta resimte o senzație moderată de disconfort, similară cu febra musculară. Așadar, perioada de recuperare nu este de obicei dureroasă.
Îmbunătățirea aspectului sânilor se poate observa imediat după operație, dar rezultatul final este vizibil la aproximativ 2-6 luni, în funcție de evoluția postoperatorie a fiecărei paciente.
Așadar, este important să reții că aspectul sânilor tăi de imediat după operație nu este cel final.
Implantul mamar poate fi plasat fie submuscular, fie subglandular, în funcție de tipul său, de particularitățile corpului pacientei, de mărimea dorită și, bineînțeles, de recomandările medicului specialist.
Trebuie menționat faptul că implantul subglandular are, în timp, o probabilitate mai mare de ptoză mamară decât implantul submuscular, motiv pentru care poate fi necesar liftingul mamar în viitor.
În timp ce unele femei au putut alăpta după acest tip de intervenție chirurgicală, altele nu au reușit să facă acest lucru. Prin urmare, este important să iei în considerare posibilitatea de a nu putea alăpta după augmentarea mamară.
Discută cu medicul tău despre subiectul alăptării, pentru a afla toate informațiile care te interesează.
Da. Se recomandă înlocuirea implanturilor mamare la aproximativ 10 ani după intervenția chirurgicală.
Concluzie
Așadar, dacă ai ales să faci operație de augmentare mamară, este foarte important să alegi un medic cu experiență în domeniu, cu care să poți comunica deschis și căruia să-i ceri toate informațiile de care ai nevoie. Acesta îți va face cele mai bune recomandări și îți va fi alături pe tot parcursul procedurii, precum și în perioada postoperatorie.
Indiferent de motivul pentru care vrei să-ți modifici aspectul actual al sânilor, amintește-ți în fiecare zi că ești frumoasă așa cum ești și că o astfel de intervenție chirurgicală doar te va ajuta să-ți evidențiezi frumusețea.