ß
Alegerea biberonului ideal poate să nu fie întotdeauna o treabă uşoară. Dacă eşti "debutant" în meseria de părinte şi nu ştii de ce ar trebui să ţii cont, diversitatea de modele de pe piaţă poate deveni copleşitoare.
Şi, pentru că vrei să îi oferi copilului ce este mai bun, iar sticlele şi tetinele sunt foarte importante pentru ca micuţul tău să crească în cele mai bune condiţii, iată care sunt criteriile de care trebuie să ţii cont când alegi biberoane.
Pe piaţă poţi găsi numeroase modele de biberoane realizate din sticlă sau din plastic.
• Biberon din sticlă - Datorită materialului neutru şi a compoziţiei simple şi naturale, recipientele din sticlă sunt mai sigure. Acestea reţin foarte bine căldura, sunt uşor de curăţat şi sterilizat şi nu se uzează în timp. De asemenea, nu eliberează substanţe chimice care pot schimba aroma sau mirosul laptelui şi sunt recomandate pentru bebeluşii prematuri care sunt mai fragili şi mai sensibili.
Din păcate, un astfel de obiect se poate sparge uşor, motiv pentru care, atunci când micuţul începe să îl ţină singur, ar trebui înlocuit cu cel din plastic.
• Biberon din plastic - În prezent, toate recipientele din plastic sunt fabricate din polipropilenă care nu conţine bisfenol A, o substanţă interzisă din 2010. Acestea sunt uşoare, se transportă facil, nu se sparg şi sunt ideale pentru bebeluşii care doresc să se hrănească singuri. Din păcate, se pătează în timp şi păstrează proaspăt laptele pentru o perioadă mai scurtă de timp decât cele din sticlă.
Se recomandă înlocuirea lor la prima zgârietură şi evitarea supraîncălzirii în timpul sterilizării.
Când alegi biberoane din magazinul online yuga.ro, este important să alegi şi tetine potrivite. Pe piaţă există o ofertă considerabilă de modele, din cauciuc sau din silicon.
Tetinele din cauciuc sunt rezistente şi flexibile, dar au gust şi miros specific şi, uneori, sunt acceptate mai greu de bebeluşi, mai ales de cei care au fost alăptaţi înainte la sân.
Tetinele din silicon sunt mai rigide decât cele din cauciuc şi nu se recomandă micuţilor mai leneşi la supt, dar au avantajul că sunt transparente şi permit verificarea fluxului de lapte. De asemenea, sunt inodore şi acceptate mult mai uşor de bebeluşi.
Forma biberoanelor se schimbă odată cu evoluţia şi dezvoltarea copilului. Sticlele drepte sau cilindrice sunt perfecte pentru toate vârstele. Se mai pot găsi sticle frumos decorate, care ajută la trecerea de la biberon la cană sau pahar. Acestea pot fi prevăzute cu mânere sau au o formă specială pentru a putea fi uşor ţinute de bebeluşi.
Vei găsi biberoane în diverse dimensiuni, de la 30 ml până la 360 ml. Există câte un model pentru fiecare vârstă şi poţi alege din circumferinţe variate, astfel încât micuţul să poată manevra singur sticla.
În vreme ce recipientele mici pot fi utile pentru a administra medicamente, apă sau suc de fructe în primele zile de viaţă, cele convenţionale au 250 ml şi se pot utiliza până la vârsta de nouă luni.
Când sugarul începe diversificarea, este posibil să ai nevoie de un biberon mai mare, cum ar fi cel de 360 ml. Cu biberonul potrivit, ora mesei devine un moment memorabil, iar hrănirea bebeluşului se va realiza corespunzător. Pentru a-i asigura copilului tău masa perfectă şi o experienţă plăcută, alege sticla și tetina corespunzătoare!
Gallery