A căpătat experiență în fața camerelor de filmat și a oferit oamenilor pe care i-a ajutat speranță într-o viață mai bună. Laura Boghiu dezvăluie într-un interviu la ce intensitate a trăit ea fiecare ediție a sezonului 7 „Visuri la cheie”.
S-a alăturat echipei Visuri la cheie în sezonul 6 și a fost impresionată din prima de poveștile românilor care muncesc din greu pentru a-și clădi o casă a lor. Un an mai târziu, cu ceva mai multă experiență în fața camerelor de luat vederi, Laura Boghiu a observat niște schimbări. Doar emoția trăită în timpul amenajărilor și predării locuințelor, la cheie, a rămas la fel.
„Sezonul 7 a fost mult mai intens față de sezonul 6. În primul an la Visuri la cheie eram mult mai stresată, pentru că job-ul meu de zi cu zi, și anume meseria de arhitect, nu a mai fost la fel. Au apărut camere de filmat, mulți oameni noi, termene de execuție mult mai scurte și proiecte de amenajare interioară și de arhitectură fără niște cerințe/dorințe clare din partea beneficiarilor. Încercam și îmi doream să fac case de vis pentru fiecare familie în parte, într-un timp foarte scurt.
Sezonul 7 a fost total diferit: camerele și toată echipa nu-mi mai erau străine, dar dorința de a face mai frumos și mai mult bine a crescut.”
Cum a fost anul 2020, cu atâtea restricții cauzate de pandemie?
„Virusul COVID a reușit să creeze niște pauze neașteptate de la filmări, pauze care nu prea au fost binevenite. Toată nebunia cu pandemia nu ne-a mai permis să ne apropiem atât de mult de familii. Dacă simțeai că vrei să-i iei pe oameni în brațe, te gândeai de câteva ori înainte dacă e ok să faci asta, chiar dacă eram toți testați înainte. Dar, în ciuda tuturor lucrurilor negative, a fost un an minunat. Mi-aș fi dorit ca filmările să continue în condiții normale, pentru că toată echipa și-a dat silința ca proiectele să iasă perfect și familiile să se bucure de noile locuințe.”
Fanii emisiunii au fost impresionați de emoția mutării în casă nouă. Mulți dintre cei pe care i-ați ajutat nici nu au știut să se bucure din cauza emoțiilor...
„Am realizat că familiile pe care le-am cunoscut nu apucă să vadă cum trebuie locuința în momentul filmărilor și, mai ales, să realizeze ca aceea va fi noua lor casă.”
Cât de mult contează să cunoști bine omul înainte de a începe o amenajare? Cred că proiectele speciale pe care le faceți rezumă cumva povestea familiilor respective...
„Proiectele speciale au fost cele mai dificile lucruri pe care a trebuit să le fac. De multe ori nu aveam nici cea mai mică idee de ce îmi doresc să fac, oricât de multe lucruri aflasem despre familia respectivă. Timpul a fost principalul nostru dușman și aceste proiecte speciale necesită timp, si de gândire, si de lucru efectiv. Aceste proiecte mici, dar speciale, au fost o provocare frumoasă.”
Cu ce gânduri ai început anul 2021? Ce așteptări ai în plan profesional?
„Am început noul an mai optimistă și cu o dorință mai mare de a evolua pe plan profesional. Și așa a și fost (zâmbește). Au venit multe cereri pentru proiecte noi și abia aștept să văd despre ce este vorba și să fac cât mai multe lucruri frumose.”
Toată lumea în jurul nostru vorbește despre speranță, despre un nou început după această perioadă grea. Avem motive să ne simțim în siguranță?
„Este și o vorbă: Speranța moare ultima! E foarte important să credem că totul va fi bine, să vedem partea plină a paharului. Să apreciem mai mult ce avem, să nu mai trecem cu vederea peste lucrurile mărunte, lucruri pe care le considerăm nesemnificative, dar, de fapt, sunt atât de importante. Eu sunt atentă la detalii și eram și înainte. Acum apreciez altfel momentele petrecute cu familia, cu prietenii, ieșirile în oraș sau o vacanță în străinătate. Trebuie să fim bine și vom fi dacă respectăm niște regulile de singuranță de bun simț.”
Tot românul a pus mâna pe bormașină lunile astea. Dar cine și-a mai amenajat casa cu expert în pandemie? Cum a fost 2020 pentru tine din punct de vedere profesional?
„La început de pandemie m-am apucat și eu să-mi reamenajez diverse prin casă. Am mai discutat cu prieteni și mulți își făceau mici schimbări (râde). Când stai mai mult în casă descopri lucruri care nu-ți mai plac sau care nu te fac să te simți acasă. Înainte de pandemie eram mai mult plecați, iar casa era doar un spațiu în care ne odihneam și nu vedeam toate lucrurile care poate nu ne plăceau.
Din punct de vedere profesional, au fost mai multe cereri ca în anii precedenți, pentru că oamenii au realizat că acasă trebuie să fie pe placul lor, un spațiu relaxant, modern și din aceste motive au apelat la serviciile noastre. Pandemia nu ne-a afectat deloc activitatea, ba chiar a îmbunătățit-o.”
Care e prima destinație externă pe care o vei alege anul ăsta, în vacanță?
„Îmi doresc foarte mult să mă reîntorc în Bali de ziua mea, dar, din păcate, granițele sunt închise turiștilor. Încă am speranța că până pe 3 martie să se mai schimbe câte ceva, în bine bineînțeles, și să pot pleca.”
Fotografii: PRO TV
Gallery