Anul 2020 ne-a pus pe toți la grea încercare din multe puncte de vedere, dar pe măsură ce înaintăm în noul an, e timpul să lăsăm în urmă grijile, problemele și obiceiurile proaste și să privim cu optimism oportunitățile viitoare.
Am învățat că sănătatea poate fi atât de fragilă, așadar mulți dintre noi ne-am propus să avem mai multă grijă de ea. Totodată am văzut cât de mare este impactul activității noastre asupra planetei și a animalelor, ceea ne-a împins spre a ne întreba ce putem face pentru a avea mai multă grijă de ceea ce ne înconjoară.
Ei bine, află că un stil de viață vegan sănătos și echilibrat este soluția pentru a ne proteja atât sănătatea proprie, cât și pe cea a naturii.
Ce presupune stilul de viață vegan?
Să fi vegan înseamnă eliminarea din alimentație a produselor provenite de la animale (carne, lactate, ouă) și înlocuirea lor cu o gamă variată de alimente vegetale sănătoase (leguminoase, semințe, nuci, verdețuri, legume, fructe). De asemenea, veganismul exclude produsele de orice fel testate pe animale și articolele vertimentare din piele sau blană, orientându-ne către produse cât mai naturale, non-invazive, ecologice și prietenoase cu animalele și mediul.
De ce este veganismul atât de bun pentru sănătatea noastră și a planetei?
Cele mai recente cercetări arată că o alimentație bazată pe plante nu numai că îmbunătățește semnificativ imunitatea, dar poate preveni și chiar inversa unele dintre cele mai frecvente boli cu care societatea se confruntă în prezent. Printre acestea se numără bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, hipertensiunea și chiar cancerul.
O astfel de dietă, bogată în proteine, fibre și nutrienți îmbunătățește starea de spirit, ajută la reglarea și menținerea unei greutăți optime, îmbunătățește digestia, crește energia, îmbunătățește calitatea somnului și oferă mai multă vitalitate.
În concluzie, calitatea vieții poate crește semnificativ după o perioadă relativ scurtă de la adoptarea unei diete vegane sănătoase, propulsându-ne cu forțe proaspete și cu multă poftă de viață în provocările noului an.
În ceea ce privește animalele și mediul înconjurător, în prezent, producția industrială de carne este cea mai mare cauză a defrișării pădurilor pe întreg globul. În fiecare minut, o suprafață echivalentă cu 7 terenuri de fotbal este defrișată din pădurile tropicale pentru a face loc creșterii animalelor și cultivării alimentelor cu care acestea sunt hrănite.
În fiecare an, în jur de 77 de miliarde de animale de fermă sunt ucise pentru mâncare, pentru a răspunde cererii mari. Astfel, industria zootehnică ucide numeroase animale domestice pentru carne, dar și foarte multe animale sălbatice prin distrugerea habitatelor lor.
Cum poți deveni vegan?
Să ne schimbăm stilul de viață poate părea greu la început, fiind obișnuiți cu anumite rețete și gusturi. De aceea am decis să vă sărim în ajutor.
Am lansat proiectul GRATUIT și online Start 22+, prin care încurajăm pe oricine este interesat să încerce veganismul timp de 22 de zile. Programul se desfăsoară pe grupul nostru de facebook, deci este foarte accesibil. A fost realizat având ca model proiectul internațional Challenge 22, care se derulează deja de 6 ani și a ajutat până acum milioane de oameni să facă tranziția spre veganism.
În cadrul proiectului nostru vei primi sprijin și susținere atât morală , cât și practică din partea mentorilor și dieticienilor noștri avizați. Vom vorbi despre rețete delicioase, despre cum ne organizăm, de unde ne facem cumpărăturile, dar și despre cum să abordăm subiectul veganismului în mediul social.
Vom învăța cum să veganizăm rețete îndrăgite și vom descoperi preparate și ingrediente noi, după gustul și buzunarul fiecăruia. În cazul în care credeai că a fi vegan este scump, vei descoperi că nu este deloc așa. Cu același buget alocat pentru mâncare ca până acum, îți poți întocmi mese gustoase și sățioase.
În noul an, te așteptăm să ni te alături în explorarea unui stil de viață mai prietenos cu animalele, natura și sănătatea noastră. Hai să descoperim veganismul împreună!