ß
Vremea friguroasă merge mână-n mână cu o băutură caldă delicioasă. Iată o listă cu cele mai bune mixuri pe bază de cafea, ceai și ciocolată caldă pe care trebuie să le încerci iarna asta.
Buna dispoziție va fi asigurată odată ce savurezi aceste băuturi și nici nu vei mai simți frigul de afară sau din casă așa de abitir.
Toate cocktailurile pe care le propunem se servesc calde și conțin alcool (rom, whisky, vodcă, lichior sau tequila) și diferite condimente de iarnă precum scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir și extract de vanilie.
Noroc!
Chai hot toddy
Băutura hot toddy este mixul dintre alcool (de regula whisky), apă, miere și condimente. Du-o la un alt nivel prin această rețetă cu 4 pliculețe de ceai negru Masala Chai, 2 căni de apă, jumătate de cană de lapte, 2 linguri de miere, 180 ml de rom, jumătate de linguriță de extract de vanilie și un pic de scorțișoară. Pune apa la fiert, adaugă ceaiul, lasă-l la infuzat 3 minute și scoate pliculețele. Pune ibricul cu ceai înapoi pe foc, adaugă laptele și mierea și amestecă. Stinge focul și adaugă romul și vanilia amestecând constant. Servește băutura caldă.
Happy hot chocolate
Ciocolata caldă în varianta pentru adulți se poate obține din combinarea unui pliculeț de ciocolată caldă cu apă fierbinte sau lapte și rom sau tequila. Amestecă 50 de grame de alcool cu 100 – 150 ml de ciocolată caldă și ai obținut o băutură caldă care te va face vesel instant. Pentru un plus de dichiseala pune și câteva mini bezele sau răzuiește niște ciocolată neagră.
Festive Latte
Anul acesta slow cook-erele au ajuns mai prin toate casele și de ce să nu le folosești și la altceva decât mâncare? După coptul îndelungat, cocktailul se va menține cald pentru multe ore. Dacă vrei 12 porții din această băutură adaugă în aparatul tău de tip crock-pot 3 cești de espresso, 4 căni de lapte, jumătate de ceașcă cu sirop de arțar, o linguriță de extract de vanilie și o linguriță de scorțișoară și setează aparatul pe cea mai joasă temperatură, timp de 3 ore. Adaugă apoi 200 ml vodca și 200 ml lichior de cafea. Servește băuturile în cana decorate cu frișcă și un pic de scorțișoară.
Cherry coffee
Pentru acest cocktail ai nevoie de 50 ml de whisky, 20 ml sirop de mentă, cafea caldă și frișcă. Pune whisky-ul într-un pahar cald, adaugă cafeaua și siropul, amestecă și decorează paharul cu frișcă, dacă dorești.
Adult hot chocolate
Pentru această delicioasă băutură caldă ai nevoie de 6 lingurițe de unt nesărat, o ceașcă de zahăr brun, o lingură de miere, 1 linguriță de scorțișoară, jumătate de linguriță de ghimbir praf, câteva cuișoare, un vârf de cuțit de nucșoară și unul de extract de vanilie, 2 căni de apă, o cană de rom. Pune untul la topit, adaugă zahărul brun și mierea până se dizolvă zahărul. Adaugă și scorțișoară, ghimbirul, cuișoarele și nucșoară și amestecă la foc mic timp de 4 – 5 minute. Completeaza mixul cu apă și lasă-l până ajunge la punctul de fierbere în timp ce amesteci. Stinge focul și finalizează băutura cu romul și extractul de vanilie.
Blueberry tea
Deși se numește așa (ceai de afine) această băutură nu conține afine sau ceai de afine, ci baza este din ceai english breakfast. Într-un pahar înalt se pune un shot de lichior Amaretto, un shot de lichior de portocale și se completează cu ceai negru fierbinte.
Tu ce alte băuturi pe baza de cafea, ceai sau ciocolată caldă ai încercat?